Ventspilī pēdējā laikā strauji pieaudzis vakanču skaits, ir vērojams arī pieprasījums pēc kvalificētiem darbiniekiem, - par to šodien savā iknedēļas preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), atsaucoties uz Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotajiem datiem.

Video no 7:54

Īpaši liels pieprasījums pašlaik ir pēc kravas automašīnu vadītājiem - kopumā pilsētā ir brīva 31 šāda vakance. Tāpat tiek meklēti 10 metinātāji, 10 atslēdznieki un septiņi ugunsdzēsēji. Ir brīvas arī septiņas būvdarbu vadītāja vakances, kas Lemberga vērtējumā šai profesijai ir ļoti liels skaits, jo šādus vidējā posma vadītājus, kuri veic praktisko būvdarbu vadību, tik vienkārši nevarot atrast.

"Vēl, protams, ir vakances arī citas profesijās - kopā 187 vakances. Vakanču skaits ir strauji pieaudzis," atzina Lembergs.

Bezdarba līmenim Ventspilī ir tendence samazināties, norādīja pilsētas mērs. Ja pirms gada šajā laikā bezdarba līmenis pilsētā bijis 8,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, tad pašlaik tie ir 8%. Kā norādīja Lembergs, bezdarba līmenis Ventspilī ir zemāks nekā vidēji Latvijā. Reģistrētā bezdarba līmenis valstī 29.februārī bija 9,2% liecina NVA dati.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    Janis_Bitenieks 30.03.2016, 18:52:04

    Kurā vietā ir apskatāmas visas šīs 187 vakances?

  • 0
    benedic Deo et mente 30.03.2016, 19:33:15

    NVA mājaslapā ir TIKAI 25 vakances Ventspilī KOPĀ. Kurā vietā ir 187?

  • 0
    šašliks 30.03.2016, 19:51:30

    vakances ir, darba nav

  • 0
    kaktuss 30.03.2016, 20:08:23

    Man arī gribētos redzēt šīs vakances, jo savādāk izklausās pēc tukšas d*ršanas, kā parasti.

  • 0
    karlito 30.03.2016, 20:56:30

    Vakances jau kaut kādas ir,bet vairāk viņas ir tīri specifiskas,kur parastam ''melnajam'' nav ko darīt,ja jau tā skatās,tad ''maximā'',''top'',''rimi'' vienmēr ir vakances..uzskatu,ka šoreiz Lembergs runā to,ko viņš nezina..Ventspilī ir ļoti daudz nereģistrēto bezdarbnieku,cilvēki,kuri jau ilgi cenšas atrast darbu šajā pilsētā,bet nesekmīgi.Ne jau visi ir sliņķi un dzērāji,bet vienkārši viņiem nav blata,bez kura šajā pilsētā neiztikt,lai tiktu pie normāla darba!

  • 0
    Vietējais 30.03.2016, 21:47:55

    Blats jau vajadzīgs visās mazajās pilsētās.

  • -7
    Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļa 01.04.2016, 16:07:14

    Vakances Ventspils pilsētā ir apskatāmās Nodarbinātības valsts aģentūras cv un vakanču portālā (https://cvvp.nva.gov.lv/). Uz šīs informācijas sagatavošanas brīdi 2016. gada 31. martā, atlasot darba vietas atrašanās vietu – Ventspils, ir aktuāli 33 darba piedāvājumi. Liela daļa no darba piedāvājumiem ir ar vairākām darbavietām, kas atspoguļojas konkrētā sludinājuma pozīcijā “Pieteikto vietu skaits”.
    Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras informāciju par vakanču reģistrēšanas kārtību, darba devējam ir tiesības izvēlēties vakanču reģistrēšanas veidu:
    1. atklātā vakanču reģistrēšana – tas nozīmē, ka darba devējs atļauj pretendentam tieši sazināties ar norādīto kontaktpersonu un piekrīt brīvās darba vietas publiskošanai, tai skaitā aģentūras CV un vakanču portālā;
    2. slēgtā vakanču reģistrēšana – tas nozīmē, ka darba devējs nepiekrīt informācijas par brīvo darba vietu publiskošanai, bet vēlas saņemt aģentūras palīdzību pretendentu atlasē. Šajā gadījumā-Aģentūras darbinieki veic darbinieku atlasi no bezdarbnieku un darba meklētāja vidus pēc darba devēja pieprasījuma divējādi:
    2.1 aģentūras darbinieki veic piemērotu pretendentu atlasi, informāciju par pretendentiem nosūta darba devējam izvērtēšanai;
    2.2. aģentūras darbinieki veic piemērotu pretendentu atlasi. Pēc tam tiek organizēta darba devēja un bezdarbnieka (-u) tikšanās.
    Uz 2016. gada 29. martu 115 vakances ir ar statusu “atklāta” un 71 statusu “slēgta”.

  • -8
    Bo 01.04.2016, 22:18:59

    Bet vai Lemberga k-ngs ir apmeklējis brīvdabas muzeja tualeti? Tā smirdoņa kas tur valda ir neizturama,it sevišķi vasarā.Citās Ventspils tualetēs nav daudz ko labāk,citas tīrākas,citas ne visai , smird visās, bet nesmaržo nevienā.Un vispār brīvdabas muzejā ar to vienu mazo tualetīti ir par maz,it sevišķi kaut kādu pasākumu laikā kad ir daudz apmekletāju.

  • 0
    No malas 02.04.2016, 08:49:55

    to Bo
    Nu ir gan-vai atejā būtu jāsmaržo?Nesmird tikai paša sūds.
    Ventspilī jau tā ir tās atejas pārmērīgi modernizētas,un kādam vēl nav labi...

  • 0
    666.lv 03.04.2016, 07:58:38

    Speciāli priekš Bo.
    DIS - Diršanas informācijas sistēma
    Projektējums

    Motivācija

    Katru dienu mums nākas apmeklēt iestādi, kuru mēs saucam par tualeti, lai nokārtotu savas dabiskās vajadzības. Šis process notiek regulāri un ir visnotaļ nozīmīga mūsu ikdienas sastāvdaļa. Tomēr šī procesa izkopšana ir nedaudz atstāta novārtā, par ko liecina kaut vai ārpustualetes diršana un mīšana, diršanas un mīžšanas kultūras pazemināšanās un organizatoriskās problēmas, ar kurām nākas diendienā saskarties tiklab dirsējiem kā mīzējiem. Minēšu tikai dažas:

    * Tualešu trūkums;
    * Garas rindas pie esošajām tualetēm;
    * Atsevišķu izkārnīšanās vietu nepieejamība;
    * Konfrontācija starp dirsējiem un briļļu nomīzējiem.

    Pēc daudzu tualešu projektējuma var spriest, ka netiek veltīta pienācīga uzmanība klientu vēlmēm un iespējām. Piemēram, cilvēkam, kurš nav atbilstoši fiziski sagatavots un nav paņēmis līdzi alpīnisma aprīkojumu vai speciālu aizsargietērpu nav reāli, neapdraudot sevi un savu labsajūtu, nokārtoties stacijas tipa tualetēs. Daudzas tualetes neatbilst arī klientu etniskajam sastāvam, jo rietumu cilvēks nespēj atbilstoši izkārnīties stāvtualetēs.

    Kā vienu no galvenajiem cēloņiem var minēt informācijas trūkumu. Neviens nespēj precīzi atbildēt uz jautājumiem: Kas dirš? Kur dirš? Ko dirš un kad dirš? Informācijas sistēma šajā jomā ieviestu vairāk skaidrības un palīdzētu atbildēt uz vēl daudziem citiem sasāpējušiem jautājumiem.Kas dirš vairāk? Kādēļ dirš vairāk? un, protams, jautājums, kas mūs tuvinās pilnīgai visuma izzināšanai: Kapēc mums jādirš?

    Līdz šim visas valsts struktūras ir izvairījušās no šī jautājuma risināšanas, gan jautājuma delikātuma, gan sarežģītības pakāpes dēļ. Lai veiksmīgi realizētu šo projektu būtu nepieciešams izveidot īpašu diršanas un mīžšanas pārraudzības komiteju valsts Labklājības minsistrijas pakļautībā. Jāveic arī iedzīvotāju aptaujas un šie dati jāapvieno vienotā informācijas sistēmas struktūrā. Jāveic organizēta diršanas un mīžšanas uzskaite un dirsēju un mīzēju reģistrācija.

    Lai veiktu šīs informācijas apstrādi, jāizveido daudzpusīga informācijas sistēma Diršanas informācijas sistēma.

    DIS neformāls apraksts

    DIS galvenie uzdevums ir Informācijas par diršanu un mīžšanu apkopošana, apstrāde un analīze. Tas ietver sevī vairāku nozīmīgu reģistru izveidi:

    * Dirsēju reģistrs;
    * Tualešu reģistrs;
    * Diršanas reižu reģistrs.

    DIS funkcionalitāte ietver sevī:

    * Informācijas reģistrāciju; (diršanas gadījumu un rezultātu reģistrācija)
    * Informācijas analīzi (atskaites, pārskati, pētījumi, piemēram kopsavilkumi pa dažādām dirsēju grupām pēc vecumiem, dzimumiem un izglītības līmeņa)

    DIS mērķi:

    * Nereģistrētas diršanas un mīžšanas reducēšana;
    * Diršanas un mīžšanas izpēte;
    * Diršanas un mīžšanas procesa pilnveidošana un racionalizācija.

    Datu modelis

    Attēlā 1 ir DIS datu modelis, kurš satur nozīmīgākās DIS entitijas

    ER modelis

    Attēls 1

    Entitiju apraksti

    Nosaukums: Dirsējs

    Apraksts:Glabā informāciju par cilvēkiem, kas veikuši diršanu vai mīžšanu. Raksturo dažādi atribūti: vecums, tautība, rase, izglītības līmenis, dzimums, fiziskie parametri, rase, statuss(dirš, mīž, grib dirst vai mīzt, negrib, miris) u.c.

    Relācijas: Relācija viens pret daudz ar diršanas reizi. Raksturo, kuras diršanas reizes cilvēks veicis.

    Nosaukums:Tualete

    Apraksts: Glabā informāciju par diršanas vietu. Raksturo tādi atribūti kā: Vietu skaits, tips, kondīcija, vecums, statuss(aizņemta, neaizņemta), ģeogrāfiskā atrašanās vieta utml.

    Relācijas: Viens pret daudz ar diršanas reizi. Raksturo diršanas gadījumus attiecīgajā iestādē.

    Nosaukums:Diršanas reize

    Apraksts: Raksturo notikumu - tualetes apmeklējumu. Šo notikumu raksturo sekojoši atribūti: sākuma laiks, beigu laiks, tips (dirš, mīž, dirš un mīž, grib dirst un nevar padirst, grib mīzt un nevar pamīzt, citi), izlietoto tualetes papīrīšu skaits, izmantotā ierīce(pisuārs, pods, izlietne, vāze, siena, bikses) u.c. piemēram pazīmes, kuras reģistrē papildus notikumus, piemēram nagu graužšanu, deguna urbināšanu , lasīšanu. Kā arī multimēdiju materiāli, tādi kā video un audio ieraksti, piemēram Kamera#1; Kamera#2 utml.

    Relācijas: Daudz pret viens ar Dirsējs. Nosaka diršanas reizes inicatoru. Daudz pret viens ar Tualete. Nosaka diršanas notikuma norises vietu. Viens pret daudz ar Izkārnījums. Raksturo diršanas reizē radušos izkārnījumus.

    Nosaukums: Izkārnījums

    Apraksts: Raksturo objektu - izkārnījumu, kas radies tualetes apmeklējuma rezultātā. raksturo atribūti: dzimšanas brīdis, tips(čuras, kakas), svars , masa, litri, blīvums, krāsa, smarža, kārtas numurs(tikai klučiem), parazīti(ir/nav),asinis(ir/nav),sperma utt....

    Relācijas:Daudz pret viens ar diršanas reizi. Raksturo notikumu - tualetes apmeklējumu, kura laikā objekts veidojies.

    Nobeigums

    Pateicoties šai lieliskajai sistēmai mums beidzot izdosies rast atbildes uz jautājumiem, kā pareizi jādirš, kur jāizvieto tualetes? Kas dirš visvairāk? Kas dirš vissmirdīgāk? Kam nepieciešama palīdzība diršot? Cik daudz mēs dirsīsim nākotnē? Atbildes uz šiem jautājumiem dos nozīmīgu ieguldījumu cilvēces attīstība un motivēs jaunu tehnoloģiju un metožu izstrādi.
    Autors: capercaillie plkst. 23:06
    Etiķetes: Kails Ozols, moralpain

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: