Nākamā gada otrajā pusē par 20 latiem varētu samazināties stipendijas apmērs tā dēvētajā 100 latu programmā, – šorīt Latvijas Radio sacīja labklājības ministre Ilona Jurševska.

Kopumā 100 latu programma tiks turpināta līdz nākamā gada beigām, pakāpeniski samazinot to vietās, kur samazinās bezdarbnieku skaits, sacīja ministre.

Pēc Jurševskas teiktā, 100 latu programma tika izveidota kā pirmatnējā palīdzība krīzes situācijā, "ir jāsaprot, ka šāds pakalpojums nevar turpināties mūžīgi. Ir jādomā par alternatīvu, piemēram, algotajiem pagaidu darbiem."

Ministre vairākkārt apstiprināja, ka nākamgad nav paredzēts samazināt pensiju apmēru. "Darīsim visu iespējamo, lai noturētu vēlētājiem doto solījumu un saglabātu pensijas līdzšinējā līmenī," sacīja Jurševska un piebilda, ka vēl nākamgad netiks palielināts arī pensionēšanās vecums.

Kā sacīja ministre, Labklājības ministrijas (LM) budžets ir jākonsolidē, arī ministrija no savas puses vēlas sakārtot sistēmu, padarīt mērķētākus pabalstus, ko maksā no valsts budžeta. Viens no tādiem ir astoņu latu ģimenes valsts pabalsts. "Ja pretī tiks nolikts kāds kompensējošais mehānisms, varēsim izskatīt jautājumus par pabalsta izmaiņām," sacīja ministre.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: