Trešdien Amatu mājā notika starptautiskā mazo formu keramikas simpozija Navigācija II dalībnieku prezentācijas un Amatu mājas pagalmā būs vērojama arī darbu apdedzināšana raku ceplī.

Apskati fotogrāfijas!

Keramikas simpozijs Navigācija Ventspils muzeja Amatu mājā risinās otro gadu un tiek organizēts, lai pilnvērtīgi izmantotu Amatu mājas podnieka darbnīcā ieguldītos resursus, veidotu Ventspils atpazīstamību mākslas jomā ne tikai Kurzemes, bet arī Latvijas un Baltijas reģionā.

Pēdējā tiek nodrošināta, piesaistot simpozijam labākos un savā profesijā aktīvos keramiķus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Simpozija norisi atbalsta Ventspils pilsēta un VKKF ar mērķprogrammu Kurzemes kultūras projektu konkurss.

Šogad simpozijā piedalās divas tēlnieces Laura Feldberga un Anda Poikāne, kuru radošā darbība saistās ar telpiski poētisku mākslas darbu veidošanu (L.Feldberga) un lieformāta terakotas figūru radīšanu (A.Poikāne), paturot šo nišu Latvijas mākslas ainavā kā tikai sev raksturīgu darbības veidu.

Igaunijas māksliniėci Aigi Orav saista materiālu strukturālie pētījumi, un ilggadīga pieredze starptautisku simpoziju organizēšanā Kohilā, kura īpašās iespējas – lielformāta atklātās uguns cepli, kurā veic sodas apdedzinājumu (anagama), izmantojuši arī daudzi pazīstami Latvijas mākslinieki (D.Pundurs, D.Lesiņš, P.Martinsons u.c). 

Dabas motīvu transformētāja - keramiķe Elīna Titāne brīdi pirms ierašanās Ventspils simpozijā, pārstāvēja Latviju (kopā ar Navigācija I dalībnieci Ilzi Emsi-Grīnbergu) simts pasaules labāko keramiķu forumā Bornholmā (Dānijā). Keramikas katedras vadītājs profesors Dainis Lesiņš savā radošajā darbībā joprojām aizrautīgi eksperimentē, izmantojot plašās iespējas, ko sniedz keramikas materiālu daudzveidība. Simpozija kurators ir mākslinieks Jānis Kupčs.

Simpozijs Navigācija II (23.10.-05.11.) tuvojas savam noslēgumam un 3.novembrī ir iespēja iepazīt mākslinieku darbību, kas pārsniedz simpozija ietvarus, un vērot kā top trauki raku apdedzinājuma ceplī. Keramikas simpozija Navigācija  apvienotā dalībnieku darbu izstāde būs skatāma no 5.novembra Amatu mājā, un 2011.gada vasarā tā tiks eksponēta Rīgas Porcelāna muzejā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: