Otrdien „Jūras vārtos" atklāja divas arhitektūras izstādes – „Austrijas ilgtspējīgā modernā koka arhitektūra” un „Latvijas arhitektūras labāko darbu skate 2009”.

Apskati fotogrāfijas!

 Austrijas arhitektu darbos redzami šī brīža aktuālo problēmu – ēku energoefektivitātes un „zaļās” domāšanas risinājumi. Savukārt, otra izstāde – „Latvijas arhitektūras labāko darbu skate 2009” – iepazīstina ar Latvijas arhitektu sniegumu iepriekšējā gadā, kuru vidū visnozīmīgāko vietu, iegūstot galveno balvu, ieņem mūsu Pārventas bibliotēka (arhitekti Pēteris Bajārs un Ivars Kalvāns, interjers Ausma Ķibilde).

Latvijas 2009.gada labāko darbu skatē redzami arī Ventspilī realizētie objekti – Teātra nams „Jūras vārti” un Ventspils Tirgus laukuma rekonstrukcija, kā arī citi Latvijas arhitektu radīti un pēc tam realizēti nozīmīgi objekti.

Austrijas arhitektūras izstāde ir nozīmīga ne tikai kā informācijas avots par aktualitātēm ilgtspējīgas koka arhitektūras tendencēm Eiropā, bet arī Latvijas un Austrijas savstarpējo attiecību stiprināšanā. Pasākuma atklāšanā piedalīsies arī Austrijas vēstniece Latvijā Hermine Poppelleres kundze un konsuls Roberts Eberveina kungs.

Izstāde „Austrijas ilgtspējīgā modernā koka arhitektūra” Teātra namā „Jūras vārti” būs skatāma no 2. līdz 16. novembrim, savukārt ar izstādē „Latvijas arhitektūras labāko darbu skate 2009” eksponētajiem darbiem varēs iepazīties no 2.novembra līdz 7. decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: