Vieni no aktīvākajiem sabiedrības pārstāvjiem ir pensionāri. Viņi vienmēr zina, kas notiek politikā, un prot izdzīvot ar minimāliem līdzekļiem. To māk arī organizācijas Ventspils liedags biedri.

Apskati fotogrāfijas!

 

Vakar aktīvie seniori pulcējās kultūras centrā, kur notika gan biedrības atskaišu un pārvēlēšanu sapulce, gan atpūtas vakars. Cits citu mundri sveicināja elegantas dāmas un braši kungi, kas, no vienas puses, protams, ir nemierā ar valsts attieksmi pret vecajiem cilvēkiem, no otras puses, māk priecāties par katru gaišo brīdi.

Arī ugālnieks Zigurds Brūns ir optimists. Apglabājis sieviņu, pensionārs nav gribējis skumt mājās, tāpēc sācis apmeklēt Ventspils liedaga rīkotos pasākumus, kuros atradis draudzeni: «Te, starp savējiem, jūtos labi un omulīgi, aizmirstas visi kreņķi. Protams, sāp sirds, ka valdība ir vienaldzīga pret vecajiem un runā par pensiju samazināšanu. Visvairāk man nepatīk pārbēdzēji, kas skrien no vienas partijas uz otru un nepilda solījums. Es, kā jau lauku vīrs, esmu par zemniekiem. No viņiem vismaz var prasīt atbildību.»

Arī organizācijas valdes priekšsēdētāja Ligita Kristovska ir nemierā ar politiķu tukšajiem solījumiem un iespējamo pensiju samazināšanu: «Ceturtdien pat par šo jautājumu runāja televīzijā. Ja patiešām ķersies klāt mūsu pensijām, esam gatavi braukt uz Rīgu un piketēt. Malā noteikti nepaliksim!»

Plānojot pensionāru aktivitātes, Kristovska saviem biedriem piedāvā arī mierīgākas nodarbes. Tā, šovasar seniori ne tikai devušies ekskursijā, bet arī iesaistījušies Ginesa rekorda uzstādīšanas akcijā. Organizācija ieguvusi sabiedriskā labuma statusu un izstrādājusi projektu ārvalstu līdzekļu piesaistīšanai vairāku nodarbību organizēšanai. Šobrīd seniori apmeklē rokdarbu pulciņu, bet, ja Ventspils liedags saņems Šveices finansējumu, varēs arī pērļot, sportot (nūjot, peldēt) un apgūt noformēšanas iemaņas.

Novērtējot organizācijas vadītājas devumu, biedri atkārtoti ievēlēja  Kristovsku par valdes priekšsēdētāju, revizores amatu uzticot Ritai Zembahai. Ievēlēti arī 27 Ventspils liedaga valdes locekļi.

Ventspils liedaga biedri gatavojas atskaišu un pārvēlēšanu sapulcei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: