Otrdien, 9. novembrī,  plkst. 18:30, kārtējo Latvijas Basketbola līgas spēli aizvadīs "Ventspils" komanda, kas savā laukumā uzņems pastarīšus – Latvijas Universitātes basketbolistus.

LBL čempionāta ievadspēlē piedzīvotais zaudējums pret "VEF Juniors" komandu ventspilniekiem pagaidām tā arī palicis vienīgais – pēc tam izcīnītas tikai uzvaras. Šobrīd ar pieciem panākumiem sešās spēlēs "Ventspils" atrodas pašā turnīra tabulas galvgalī kopā ar jau pieminētajiem "junioriem", kuriem ir tādi pati bilance.

Turpretī Latvijas Universitāte ir turnīra tabulas otrā galā. Studenti ir vienīgie, kas līdz šim LBL čempionātā nav tikuši pie uzvaras – piecas spēles, pieci zaudējumi. Turklāt visos mačos rezultāta starpība bijusi desmit vai vairāk punkti.

Ventspilī LU basketbolisti ieradīsies ne tai labākajā noskaņojumā – pēdējā LBL spēlē tika piedzīvota graujoša neveiksme (48:88) pret "Valmieras" komandu, kurai sezonas iesākums arī ir neizdevies. Jāuzsver, ka tieši pret LU vienību valmierieši atklāja savu panākumu bilanci.

Latvijas Universitātes uzbrukuma līderis ir Žanis Peiners, kurš vidēji spēlē izceļas ar 14.2 punktiem, taču vairāk par desmit punktiem gūst vēl trīs spēlētāji – Sandris Vītols (11.8), Andis Malahovskis (10.3) un Krists Pīternieks (10.3). Tiesa, savainojuma dēļ pēdējais no viņiem nepiedalījās pēdējā mačā pret Valmieru.

Ventspils var likt pretī leģionāru kvartetu – Rašadu Andersonu (14.8), Vladimiru Štimacu (14.5), Česteru Meisonu (12.5) un Sauļu Kuzminsku (6.8) – kā arī pašmāju spēlētājus - Akseli Vairogu (9.2), Jāni Strēlnieku (8.2) un citus. Mačā pret LU lielām problēmām nevajadzētu rasties, bet tieši tāpēc svarīgi ir nopietni noskaņoties mačam pret pastarīšiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: