Ja transportlīdzekļa vadītājs piespiedu apstāšanās gadījumā, nepietiekamas redzamības apstākļos un diennakts tumšajā laikā izies uz brauktuves vai ceļa nomales, viņam būs jāuzvelk gaismu atstarojošs apģērbs, piemēram, veste.

Šādas izmaiņas paredz grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos, kas pirmdien atbalstīti Ministru kabineta sēdē.

Noteikumos papildinātas arī prasības velosipēdu aprīkojumam. Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos sānos - riteņos - jābūt diviem oranžiem gaismas atstarotājiem. Tāpat kā līdz šim, ritenim priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē - sarkanam. Ja to nav vai nedeg, tad tā vietā jābūt attiecīgu krāsu atstarotājiem.

Satiksmes ministrija (SM) skaidro, ka Ceļu satiksmes noteikumi ir papildināti ar jaunu ceļa zīmi - "Joslas pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem beigas".

Ieviests arī jauns luksofora signāls - sarkans krusts uz melna fona, kas informē par to, ka pretim braucošajiem transportlīdzekļu vadītājiem luksoforā deg aizliedzošais signāls.

Transportlīdzekļi ar iedegtu mirgojošu zilu bākuguni bez ieslēgta speciāla skaņas signāla, tāpat kā līdz šim, varēs neievērot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, bet līdz ar šiem grozījumiem tie drīkstēs neievērot arī aizliegumu mehāniskajiem transportlīdzekļiem braukt pa ietvēm, gājēju ceļiem, velosipēdu ceļiem, gājēju un velosipēdu ceļiem. Tāpat operatīvie transportlīdzekļi ar speciālu krāsojumu bez iedegtas zilas mirgojošas bākuguns un bez ieslēgta speciālā skaņas signāla drīkstēs neievērot Ceļu satiksmes noteikumu apakšpunktos minētos aizliegumus.

Ceļu satiksmes noteikumos veiktas arī citas izmaiņas, un ar pilnu grozījumu tekstu var iepazīties valdības mājaslapā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: