Atbalstīts projekts Tici sev Latvija!, kurā paredzēts Ventspilī organizēt ekstrēmo sporta veidu sacensības, kā arī nometni jauniešiem.

 Projekts saņēmis finansējumu no Šveices sadarbības programmas grantu shēmas „NVO fonds”. To izstrādājusi biedrība Avantis un kā sadarbības partneris  ir iesaistījusies arī Ventspils pilsētas pašvaldība.

Projektā biedrība „Avantis” organizēs Ventspilī ekstrēmo sporta veidu sacensības. Projektā kā pozitīvais jaunais talants – jauniešu līderis, tiks iesaistīts Ventspils ekstrēmo sporta veidu kluba „Vest” dalībnieks Madars Apse.

Tāpat tiks organizēti tematiskie pasākumi, kuri notiks 4 Latvijas pilsētu skeitparkos (Grīziņkalns Rīgā, Daugavpils, Jēkabpils, Ventspils), un to rīkošanā tiks iesaistītas arī vietējo pašvaldību un jauniešu organizāciju pārstāvji.

Brīvprātīgo jauniešu – pozitīvu viedokļu līderu komanda, kas ir guvuši sabiedrības ievērību par dažādiem sasniegumiem sportā, ir neatlaidīgi sekojuši savam sapnim, un ir pierādījuši, ka ir iespējams kā savu pamatnodarbošanos izvēlēties to, kas ir arī vislielākā aizraušanās, tiksies 1-2 dienas ar Ventspils jauniešiem, kas pakļauti dažādiem sociālās atstumtības un nabadzības riskiem.

Šajās tikšanās brīvprātīgie jaunieši stāstīs par savu dzīvi un pieredzi, gan arī iesaistīties dažādās sporta un radošajās aktivitātēs (piem. ģitārspēle un dziedāšana, fotogrāfēšana, skeitbords, basketbols u.c.).

Tāpat jauniešiem būs iespēja iesaistīties 10 dienu nometnē, ar daudzveidīgu programmu un jauniešu – viedokļu līderu līdzdalību. Nometnes programma tiks balstīta uz neformālās izglītības pieeju un metodēm, dodot iespēju jauniešiem aktīvi līdzdarboties nometnes satura radīšanā un radot platformu (vietu un laiku), kad jaunieši var mācīties viens no otra.

Projekta noslēgumā plānots rīkot konferenci, kurā kā dalībnieki tiktu aicināti arī NVO, valsts un pašvaldību iestāžu, un uzņēmējdarbības sektora pārstāvji.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 85 450 LVL apmērā, t.sk. grantu shēmas finansējums 76 905 LVL (90% no kopējām attiecināmajām izmaksām), līdzfinansējums 8 545 LVL.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: