Ventspilī novērsti traucējumi elektroapgādē, ko 8.novembra vakarā bija izraisījis stiprais vējš.

Vakar Ventspilī novērojamos elektroapgādes traucējumus radīja stiprā vēja rezultātā radies 20 kilovoltu (kV) līnijas balsta bojājums, kā rezultātā līnijā, vadiem šūpojoties vējā, notika vairāki secīgi īsslēgumi.

Vairāki ventspilnieki pirmdien vakarā uz Kurzemes ielas novēroja spēcīgu dzirksteļošanu augstsprieguma vados, ko pavadīja dobja dunoņa un zumēšana.

Kā pastāstīja aculiecinieks Jānis, tas viss izskatījies gluži kā katastrofu filmās, kad elektrības stabi un vadi dzirksteļo spilgtiem zibšņiem. Vispirms viņš ar līdzbraucēju redzēja kā nodzirksteļo viens stabs. Tad viņi apstājās un pēc mirkļa jau uzplaiksnīja cits stabs, šoreiz jau divas reizes pēc kārtas. Sajūta bijusi biedējoša, jo netālu atrodas propāna gāzes stacija un degvielas uzpildes stacija.

Īsslēgumu dēļ laikā no plkst.22.30 līdz plkst.23 apakšstacijā notika 10 atkārtotas 20 kV jaudas slēdža slēgšanās. Bojājuma rezultātā 20 kV līnijā plkst.23 apakšstacijā tika atslēgts 20 kV jaudas slēdzis, lai lokalizētu bojājumu un to novērstu.

"Līdz vakardienas pusnaktij tika atslēgti 40 transformatora punkti, kā rezultātā bez sprieguma tika atstātas aptuveni 370 mājsaimniecības. Pēc bojājuma lokalizēšanas attiecīgajā posmā bez sprieguma tika atstāti divi transformatora punkti, kas nodrošina strāvu 24 klientiem," informē AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Bojājums 20 kV līnijā novērsts, un elektroapgāde visiem klientiem atjaunota šodien līdz pusdienlaikam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: