10. aprīlī sākās CSDD ikgadējā konkursa - sacensību jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem „Jauno satiksmes dalībnieku forums 2015” Vislatvijas maratons. Rīt, 6. maijā, šīs sacensības norisināsies Ventspilī, plkst. 11:00 CSDD Ventspils nodaļas teritorijā.

Tajās var piedalīties skolu komandas no Ventspils pilsētas un novada. Pirmās kārtas reģionālās sacensības 32 dažādās Latvijas pilsētās norisināsies līdz pat 27. maijam un tajās var pieteikties 2003.-2005. gadā dzimušie skolēni.


Jau 22. gadu CSDD organizē Latvijas skolēniem īpašas sacensības, kuru mērķis ir uzlabot zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošībā. Visiem dalībniekiem būs jādemonstrē savas teorētiskās un praktiskās zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem, jāprot sniegt pirmā palīdzība, jāpārzina velosipēda tehniskā uzbūve, kā arī jāveic dažādi praktiskie uzdevumi velosipēda vadīšanā.


Lai kļūtu par sacensību dalībniekiem, skolēniem jābūt dzimušiem 2003.-2005. gadā, jāizveido komanda, kurā ir seši cilvēki – trīs meitenes un trīs puiši, jāizdomā komandas nosaukums un mājaslapā http://www.berniem.csdd.lv/index.php/satiksmes-drosiba/reg/konkursi jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa.

Komandas dalībai sacensībās jābūt saskaņotai ar skolotāju vai citu pieaugušo un uz sacensībām ir jābūt līdzi parakstītam skolas apstiprinājumam par konkrētās komandas un skolēnu dalību Jauno satiksmes dalībnieku forumā. Katru komandu uz sacensībām pavada viens vai divi pieaugušie – skolotāji vai vecāki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: