Ventspils Jaunrades nama kolektīvs piektdien atzīmēja 55 gadu jubileju. Notika koncerts, tiks atklāta arī pedagogu darbu izstāde.

   

Apskati fotogrāfijas no koncerta!

1955. gada rudenī māja Lielā ielā 7, kas būvēta pagājušā gadsimta 30. gados, tika atdota bērniem, un savu darbību tajā uzsāka Pionieru nams. Sākotnēji namā darbojās Amatnieku biedrība, karalaikā – hospitālis, bet pēc tam neilgu laiku tā bijusi mājvieta partijas komitejai. Laika gaitā ēku pārbūvēja, uzceļot trešo stāvu un pārveidojot iekštelpas atbilstoši laikmeta prasībām. Mainoties paaudzēm un ideoloģijai, 1990. gadā Pionieru nams pārtapa par Skolēnu jaunrades namu.


Iestādes 55 jubileju nama darbinieki un audzēkņi atzīmēs jaunās telpās, kas atrodas nepilnus 100 metrus no vecās ēkas, Maiznieku ielā 11, bijušajā Latviešu biedrības namā. Ar Eiropas, valsts un pašvaldības līdzekļiem ēka rekonstruēta, projekta ietvaros uzbūvēta piebūve un šā gad 9. augustā, pabeidzot celtniecības darbus, nodota Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes īpašumā. Mainoties atrašanās vietai, adresei un daļēji arī uzdevumiem, iestāde ieguvusi arī jaunu nosaukumu - Ventspils Jaunrades nams. Rekonstruētā nama un jaunbūves atklāšanas pasākums notika 2. septembrī.
 
55 gadi iestādes darbībā ir ilgs laika posms. Iestādi ir vadījuši 9 direktori. Bijušo un esošo pedagogu skaits ir vairāki simti, no kuriem daudzi ir sava darba fanātiķi, kas nežēlo savu brīvo laiku. Tie ir cilvēki, kuriem piemīt liela darba mīlestība, profesionalitāte un radošs gars, kas ir viens no galvenajiem rādītājiem interešu izglītībā.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: