Pēc ilgstošās mētāšanās starp dažādiem koalīcijas partneriem, Vienotība pārsteidzoši ātri pieņēmusi lēmumu par ministru amatu kandidātiem.

Ja Valsts prezidents Valdis Zatlers kā premjera amata kandidātu nominēs Dombrovski, kā jau iepriekš prognozēts, finanšu ministra amatam tiks virzīts Andris Vilks, bet ekonomikas ministra amatu saglabās Artis Kampars. Ārlietu ministrs būs Pilsoniskās Savienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis, bet aizsardzības ministrs – Artis Pabriks. Uz tieslietu ministra amatu pretendēs Aigars Štokenbergs, bet Intu Dālderi kultūras ministrijā nomainīs Sarmīte Ēlerte.

Iekšlietu ministra amatā iecerēts atstāt pretrunīgi vērtēto Lindu Mūrnieci. Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība jau sola protesta akcijas. Tās prezidents Agris Sūna, pirmos protestus, ja arodbiedrības iebildumi netiks neņemti vērā, plāno jau nākošajā nedēļā. „Neko labu no viņas negaidām,” atzīst Sūna un sola iet līdz pat Eiropas līmenim. Arī Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība nav apmierināta ar Mūrnieces darbu un nevēlas viņu vairs redzēt iekšlietu ministres amatā.

Par Arta Kampara atkārtotu virzīšanu Ekonomikas ministra amatam, vairāku rūpniecības nozaru pārstāvji izsakās atzinīgi, atzīstot, ka viņš iestrādājies un ministrija kļuvusi par tautsaimniecības attīstības virzītāju.

Topošās valdības deklarāciju Dombrovskis solījis iesniegt Latvijas Republikas prezidentam šodien. Deklarācijas izstrāde  notikusi darba grupās, kuras arī noteikušas mērķus un uzdevumus budžeta veidošanā un ekonomikas jomā. Tomēr par deklarācijas saturu politiķi sabiedrību pagaidām neinformē, vairāk pievēršoties cīņai par amatiem.

Lai arī Vienotība savus kandidātus jau paziņojusi, ZZS par tiem sola lemt tikai pirmdien. Paredzamas, ka zaļajiem zemniekiem ar to neveiksies tik raiti, kā Vienotībai, kas prestižos ministru amatus sadalīja divdesmit minūtēs. Atšķirīgi ir ZZS ietilpstošo partiju viedokļi par to, vai ZZS jāuzņemas veselības ministrijas vadība. Turklāt zaļajiem zemniekiem jāmeklē kandidāti tā dēvētajām problemātiskajām nozarēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: