Ventspils Jauniešu dome saņēmusi apstiprinājumu projektam par jauniešu līderu skolas izveidi sadarbībā ar jauniešiem no Lietuvas pilsētas Klaipēdas.

Kopā ar jauniešiem no Klaipēdas tiks organizētas nometnes, semināri, koncerti, informatīvās kampaņas un citi pasākumi.

Projekta īstenošana sāksies nākamā gada janvārī, taču biedrības "Ventspils Jauniešu dome" jaunieši jau pašlaik ir sākuši sagatavošanās darbus, lai nākamajā vasarā varētu notikt divas starptautiskas jauniešu nometnes - viena Latvijā, bet otra - Lietuvā.

"Jauniešu līderu skola ir mūsu iniciatīva, lai veicinātu jauniešu sabiedrisko aktivitāti, spēju sadarboties un veiksmīgāku iekļaušanos pieaugušo dzīvē. Skola gan pēc formas, gan pēc satura būs neformāla, un tieši neformālās mācīšanās metodes jauniešiem ļoti patīk un ir efektīvas. Jauniešu līderu skolas izveide ir nozīmīgs solis biedrības attīstības gaitā, jo tiks sistematizēti un aktualizēti vairāk nekā 10 gadu laikā veidotie mācību materiāli, kā arī gatavoti jauni," pastāstīja projekta vadītājs un Ventspils Jauniešu domes valdes loceklis Kristians Jacevičs.

Projekts 2011.gadā un 2012.gadā tiks īstenots Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā 2007.-2013.gadam kopā ar Lietuvas partneri - Sociālo zinību koledžu Klaipēdā. Projekta kopējais budžets ir 217 000 eiro (152 000 latu), no kuriem 85% ir Eiropas Savienības finansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: