Bijušās partijas biedrenes cēlušas apsūdzību viena pret otru par neslavas celšanu. Lietas izskatīšana atlikta uz nākamā gada sākumu.

Pamatojoties ar aizstāvību citā krimināllietā, vakar uz plānoto tiesas sēdi neieradās Jeļenas Garbuzovas advokāte. Neskatoties uz to, ka liecinieki bija ieradušies gandrīz pilnā sastāvā, starp tiem arī Saskaņas Centra Kurzemes līderis Valērijs Agešins, tiesnesis ņēma vērā Garbuzovas vēlmi neuzsākt krimināllietas izskatīšanu bez viņas advokāta klātbūtnes. Rugine neiebilda un tiesas sēde tika pārcelta uz 2011. gada 13. janvāri.

Ventas Balss jau rakstīja, ka, neskatoties uz to, ka vēlēšanas jau aiz muguras, kaislības vēl aizvien nav rimušās. Kādreizējās partijas biedrenes, Ventspils domes nu jau neatkarīgā deputāte Jeļena Garbuzova un Saskaņas Centra 10.Saeimas kandidāte Alīna Rugine viena otru apsūdzējušās par neslavas celšanu.

Pirmā pret Garbuzova ar apsūdzību pēc Krimināllikuma 157. panta par apzinātas nepatiesas informācijas izplatīšanu vērsās Alīna Rugine. Garbuzova atbildēja ar apsūdzību pēc tā paša panta, tikai pēc punkta par neslavas celšanu masas saziņas līdzeklī.

Abi strīdus materiāli publicēti vienā un tajā pašā bezmaksas informatīvajā izdevumā. Rugine uzskata, ka Garbuzova izplatījusi informāciju, kas apvaino viņu kukuļošanā ar mērķi iekļūt Saskaņas centra kandidātu sarakstos. Arī Garbuzova vēršas pret Rugines apvainojumiem, kas publiski izskanējuši brīdī, kad kļuvis zināms, ka Gorbuzova kandidēs no Tautas kontroles saraksta.

Lai arī Saskaņas Centra Ventspils līderis Vladislavs Šafranskis uzskata, ka abas dāmas notikušo uztver pārāk emocionāli un cerēja, ka lieta līdz tiesas solam nenonāks, vakar viņš bija ieradies atbalstīt Rugini.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: