Vides filmu studija pēc vācu telekompānijas MDR pasūtījuma uzņem filmu par Slīteres nacionālo parku.

 Galvenajās lomās alnis, bebri, reti putni, kā arī parka attiecības ar vietējiem iedzīvotājiem. Izrādās, ka vācieši paši izvēlējušies, viņuprāt, no dabas daudzveidības viedokļa interesantāko nostūri Latvijā.

Slīteres nacionālā parka administrācijas direktore Dace Sāmīte stāsta, ka šī būs pirmā nopietnā filma par Slīteres dabas bagātībām. Līdz šim epizodiski kaut ko ir filmējuši paši darbinieki, taču tik nopietns darbs taps pirmo reizi. Plānotais filmas garums ir 43 minūtes, un tās tapšanai būs nepieciešami divi gadi.

Projekta administrators un scenārija autors Valdis Ābols stāsta, ka telekanālā MDR reizi nedēļā tiek rādīta dabas sleja, kurā skatītāji tiek aizvesti uz visdažādākajiem pasaules dabas parkiem. Tuvojas Latvijas kārta, un Slītere izvēlēta, jo tieši šeit atrodama cilvēka saimniecisko interešu vismazāk ietekmētā vide. Vāciešus interesē arī šis mijiedarbības aspekts.

Kā atzīst V. Ābols, filmējot dabu, ļoti daudz kas atkarīgs no veiksmes, un šobrīd operatoram Mārim Maskalānam jau esot savākti diezgan labi kadri ar retajiem putniem. Arī ar bebriem tā lieta ir vienkāršāka, jo viņus var sastapt noteiktās vietās.

Savukārt aļņa filmēšana esot diezgan sarežģīta procedūra. Turklāt šis varonis, tāpat kā visi pārējie jāiemūžina četros gadalaikos. Filmēšana notiek vismaz nedēļu mēnesī un neatsveramu palīdzību zvēru izsekošanā sniedzot parka darbinieki, kurus filmēšanas grupa iesaukusi par vietējiem reindžeriem.

Filmai jābūt gatavai 2012. gadā. Pēc vāciešiem, to būs iespēja noskatīties arī Latvijas skatītājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: