Visu vasaru un rudens sākumā pie mums notika amatieru meistarsacīkstes tenisā, kurās šajā sezonā piedalījās 44 vīrieši un 14 sievietes.

Ventspils amatieru tenisa turnīrā drīkstēja piedalīties tikai tie spēlētāji, kas nekad nav spēlējuši Latvijas Tenisa savienības oficiāli rīkotajos turnīros. Tāpat uzreiz arī jāpiebilst, ka amatieru tenisa turnīrs mūsu pilsētā pēdējo gadu laikā guvis lielu popularitāti spēlētāju vidū.

Daži no turnīra dalībniekiem tenisu spēlēt iemācījušies tikai pagājušajā gadā, bet ir arī tādi, kas spēlē jau 40 gadu; daļa spēlēt mācījušies paši, citi tenisa spēli apguvuši trenera vadībā. Šogad lielu atbalstu turnīra sarīkošanā sniedza Olimpiskais centrs Ventspils, un tas devis arī vēlamo rezultātu – būtiski palielinājies dalībnieku skaits (iepriekšējā gadā spēlēja ap 40 tenisistu). Jāpiebilst, ka turnīrā piedalās arī bijušie ventspilnieki, kas tagad dzīvo citās Latvijas pilsētās.

Visi spēlētāji atkarībā no vietas Ventspils tenisa kluba reitingā tika sadalīti vairākās līgās, lai cīņas būtu pēc iespējas līdzīgākas. Vispirms notika apakšgrupu spēles, pēc tām tika aizvadīti pārejas mači starp labākajiem 1. līgas un vājākajiem augstākās līgas tenisistiem. Pēc tam notika izslēgšanas spēles, kurās dalībnieki sacentās par Olimpiskā centra Ventspils dāvātajiem kausiem un balvām. Sieviešu konkurencē galveno balvu izcīnīja Anita Fridrihsberga, kas skaistā finālcīņā pieveica daudzpusīgo Danu Reiznieci. Cīņā par bronzas medaļu pārākā izrādījās Solvita Ozoliņa, kas pārspēja Ievu Lakšu. Gandarījuma turnīrā labāko trijnieks bija šāds: Kristīne Šulce, Gaļina Malaņina un Zane Vočtava.

Vīriešu grupā spēlē par pirmo vietu Mārtiņš Jansons pārspēja Alvi Graudiņu, bet trešo vietu ieguva Sergejs Aleksandrovs, kas uzvarēja Renāru Vaitkusu. Viennozīmīgi jāizceļ Sergeja milzīgā mīlestība uz tenisu un teicamā fiziskā sagatavotība 58 gadu vecumā. Darba gaitas viņu aizvedušas uz Daugavpili, bet tas nav šķērslis Sergejam piedalīties Ventspilī notiekošajos turnīros. Šajā vasarā Sergejs ļoti veiksmīgi spēlēja arī Latvijas senioru meistarsacīkstēs.

Visu augustu notika arī Ventspils čempionāts tenisā, kurā varēja piedalīties arī tie ventspilnieki, kas trenējušies un spēlējuši augstākajā līmenī. Ļoti aizraujošs izvērtās vienspēļu fināls, kurā pārāks izrādījās Edžus Brakanskis, kas ar 6:1; 7:6 (5) pārspēja Jāni Strodu. Dubultspēļu izšķirošajā mačā kārtējo reizi savu meistarību apliecināja Elans Strazdiņš un Jānis Strods, kuri ar 6:4 un 6:2 apspēlēja Edžu Brakanski un Andri Šteinhardu. Trešo vietu ieguva mūsu jaunie spēlētāji Ģirts Gūtmanis un Edijs Frīzendorfs.

Turnīru organizators Andris Šteinhards vēlējās atklāt, ka nākamā gada vasarā pilnībā tiks rekonstruēti Olimpiskā centra Ventspils vecie tenisa korti. «Tiks nomainītas asfalta pamatnes, laukumi tiks pagriezti ziemeļu–dienvidu virzienā, lai spēlējot saule traucētu pēc iespējas mazāk, kā arī būs jauns apgaismojums un žogs. Starp tenisa kortiem un blakus esošo minifutbola laukumu būs arī skaņu norobežojoša barjera. Pats svarīgākais, ka kortiem tiks uzklāts pats modernākais segums – tieši tāds, uz kāda notiek Austrālijas atklāto meistarsacīkšu spēles. Tas ļaus mūsu pilsētā sarīkot vēl vairāk un augstākas klases turnīrus, kā arī dos lielākas iespējas ikdienā vēl vairāk interesentiem nodarboties ar tenisu.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: