No 2. novembra Amatu mājā līdz pat gada nogalei notiks Krišjāņa Barona stunda.

Par godu Kr. Barona 175. dzimšanas dienai Ventspils Amatu mājā - bijušajā Ventspils apriņķa skolā, muzeja pedagoģe Līga Reitere aicina uz Krišjāņa Barona stundu,- pasēdēt senās skolas solos, atcerēties Krišjāņa Barona mīļākos mācību priekšmetus: matemātiku un ģeogrāfiju.

Skaitot uz skaitīkļiem, būs jāprot izrēķināt, cik gadu bija Krišjānim, kad viņš mācījās šajā skolā no 1849.-1851. gadam. Savukārt senajās kartēs varēs meklēt Kr. Barona dzimtās vietas, lasīt to nosaukumus vācu un krievu valodās. Bet pētot Kr. Barona plašo dzimtas koku, kas tapis sadarbībā ar Kr.Barona muzeju, katrs muzeja apmeklētājs varēs piedomāt arī par savām dzimtajām saknēm, piederību pie latviešu tautas un ieguldījumu kultūrmantojuma saglabāšanā.

Saistībā ar valodu. Amatu mājā ir izstrādāta muzejpedagoģiskā nodarbība Ventiņu valoda, kurā muzeja pedagogs stāsta par tāmnieku dialektu, kopīgi šķirsta Ventiņu vārdnīcu un skaidro ventiņu izloksnes gramatiku. Nodarbības laikā dalībnieki lasa tautasdziesmas, kas pierakstītas Ventspils apriņķī, pēta Kr.Barona rokrakstu, un vingrinās ar grifelēm uz šīfera tāfelītēm uzrakstīt savu mīļāko tautas dziesmu.

Muzeja pedagoģiskās nodarbības saistībā ar Kr.Barona dzimšanas dienu notiks līdz pat gada nogalei. Savu apmeklējumu grupas var pieteikt iepriekš zvanot pa t. 63620174 vai 29855125. Amatu māja ir atvērta no otrdienas līdz sestdienai 10.00-18.00 Ventspilī, Skolas ielā 3.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: