Šodien pašvaldības SIA "Ventspils reiss" rīko autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkursa noslēguma kārtu.

Apskati fotogrāfijas!

Konkursa pēdējā kārta notiks uzņēmuma bāzes teritorijā, un tajā piedalīsies iepriekšējo konkursu izcilākie braucēji gan lielo, gan mazo autobusu grupās, tie, kas visveiksmīgāk kārtojuši teorētiskos pārbaudījumus ceļu satiksmes noteikumos, kā arī viesi no citām pasažieru pārvadātāju organizācijām.

Konkursa mērķis ir celt autobusu vadītāju profesijas prestižu, uzlabot un papildināt autobusu vadītāju zināšanas ceļu satiksmes noteikumos, pasažieru pārvadāšanas noteikumos un citās, ar tiešo darbu saistītās jomās. Uzrādot labus rezultātus dažādās ar tiešo darbu saistītās jomās, autobusu vadītājiem iespējams saņemt gan balvas, gan piemaksu par augstu profesionālo meistarību. Šogad konkurss tika organizēts vairākās kārtās, sākot no maija, un vairāki labākie autobusu vadītāji jau ir zināmi. Tagad atliek izvērtēt, kurš no viņiem ir visprofesionālākais.

Pēdējās kārtas programmā paredzēti atsevišķi veiklības braucieni ar lielas ietilpības tālsatiksmes, tūrisma vai pilsētas autobusiem un "Mercedes Benz 303", kas ikdienā pārvadā pasažierus pa Ventspils novada ceļiem, bet sākotnēji kalpoja Vācijas armijas karavīriem, lai tie varētu pārvietoties poligonu teritorijā.

Neapšaubāmi, ka autobusu vadītājiem, kas ikdienā brauc ar daudz modernākiem un jaunākiem autobusiem, nav nemaz tik viegli vadīt šādu transporta līdzekli, norāda konkursa organizatori. Veiklības braucienos autobusu vadītājam jāveic uzdevumi, ar kuriem profesionāls šoferis sastopas ikdienā: šķēršļu apbraukšana, autobusu gabarītu ievērošana, iebraukšana "boksā" uz remonta bedres, piebraukšana pie pieturas, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā ierobežotā teritorijā u.tml. Šogad ieviests arī jauns konkursa elements, kas pārņemts no vācu kompānijas "Setra" paraugdemonstrējumiem un prasa īpašu uzmanību un iemaņas.

Konkursa pēdējā kārta sāksies šodien plkst.10, bet uzvarētāju apbalvošana paredzēta plkst.16.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: