Pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli decembrī kā labu vērtēja 4% iedzīvotāju, bet par sliktu to uzskatīja 50% iedzīvotāju, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Pašreizējā ekonomikas stāvokļa vērtējuma indekss decembrī tāpat kā novembrī ir mīnus 29.

Lielākais kritums, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, decembrī vērojams Latvijas ekonomikas stāvokļa izmaiņu vērtējumā: indekss no mīnus 11 novembrī ir pazeminājies līdz mīnus 20 decembrī. Uz situācijas uzlabošanos decembrī norādīja 12% (novembrī - 17%), bet uz pasliktināšanos - 31% (novembrī - 28%).

Kritiskāks nekā pirms mēneša decembrī kļuvis arī Latvijas ekonomikas stāvokļa attīstības prognozes vērtējums - ja indekss novembrī bija pakāpies līdz plus viens, decembrī tas ir noslīdējis zem nulles atzīmes un ir mīnus pieci. Uzskatu, ka pēc gada Latvijas ekonomika būs uzlabojusies, pauda 20% (novembrī 29%), bet pasliktināšanos prognozēja 25% (novembrī 21%).

Saskaņā ar "DNB Latvijas barometra" jaunākā pētījuma rezultātiem iedzīvotāji retāk nekā pirms mēneša sniedza pozitīvu vērtējumu kopējās situācijas attīstībai - viedokli, ka tā attīstās pareizā virzienā, pauda 28% (novembrī 32%).

To, ka situācija Latvijā kopumā attīstās nepareizā virzienā, norādīja aptuveni puse (49%) respondentu (novembrī 45%). Kopējās situācijas attīstības vērtējuma indekss decembrī ir pazeminājies līdz mīnus 21 (novembrī tas bija mīnus 14).

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: