Kamerkoris “Ventspils” un tā diriģents Aigars Meri izsludina jaunu dziedātāju uzņemšanu visās balsu grupās. Noklausīšanās notiks šī gada 19. un 21. janvārī no plkst. 17:00 līdz 18:00 teātra namā “Jūras vārti”. Pretendentiem nav vecuma ierobežojuma un nav jāsagatavo īpašs priekšnesums.

„Esmu pārliecināts, ka dziedāšana korī ikvienam attīsta muzikalitāti un prasmi saklausīt skaņu burvību, tā sniedz teorētiskas zināšanas par kora dziedāšanas tradīcijām un interpretāciju atšķirīgo dabu, piedāvā izkopt skatuviskās dotības un dod iespēju piedalīties starptautiskos konkursos, projektos un festivālos, kā arī būt par Vispārējo Latviešu Dziesmu svētku kustības dalībnieku”, stāsta diriģents Aigars Meri.

2015. gads kamerkorim „Ventspils” solās būt mākslinieciski krāšņs un izaugsmes bagāts. Tā kā Aigars Meri ir arī Ventspils Mūzikas skolas kamerorķestra diriģents un mākslinieciskais vadītājs, tad viņa iecerē ir vairāki kopprojekti ar orķestri un Latvijas jaunajiem operas solistiem, kā arī koncertu programmas ar latviešu un ārvalstu komponistu skaņdarbiem visdažādākajos mūzikas žanros. 2015.gadā Ventspils klausītājiem tiks piedāvātas vismaz sešas koncertprogrammas, no kurām pirmā - „Meklējiet sievieti”, izskanēs 8. martā. 

Kamerkora “Ventspils” darbību finansē Ventspils Pilsētas dome. Domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, raksturojot situāciju, atklāj: „Runājot vēl par kultūru – pēc būtības lielā mērā no jauna tiek veidots kamerkoris „Ventspils” Aigara Meri vadībā. Šogad korim piešķirts finansējums sešu oriģinālprogrammu izveidei. Vēlēsim radošu veiksmi un panākumus kamerkorim „Ventspils”!”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: