Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Apkopota Ugāles veikalu vēsture

Ugāles bibliotēkas kolektīvs par savu goda pienākumu uzskata novadpētniecības materiālu vākšanu un apkopošanu. Šonedēļ bibliotēkā iekārtota izstāde Ugāles patērētāju biedrība vēsturiskajās liecībās: avīzēs, grāmatās, fotogrāfijās, kuras atklāšanā piedalījās daudzi bijušie tirdzniecības darbinieki.

Ģimenes pabalsts kļuvis jūtamāks

Šogad valdība palielinājusi bērnu pabalstu un pieņēmusi virkni nodokļu izmaiņu, norādot, ka ieguvējas būs ģimenes ar bērniem. Mazāks ienākumu pieaugums šogad jūtams ģimenēs ar vienu bērnu.

2.lpp. Viedoklis: «Formalitāte», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Likums nosaka, ka autovadītāja tiesības bez medicīniskas izziņas nav derīgas. Ja šīs izziņas nav, tad šoferim var piemērot – sodu un var atņemt tiesības. Tās atdod tikai tad, kad tiek iegūta medicīniskā izziņa.»

3.lpp.

Sāpes un problēmas ir jāizrunā

Jau aptuveni 10 gadus Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ir atvērta kapela, septiņus gadus tajā kalpo kapelāne Daina Ramane.

Rakstītais likums realitātē nestrādā

Autovadītāja apliecība ir derīga tikai komplektā ar medicīnisko izziņu – to nosaka likums. Realitātē gan šī prasība tik strikti netiek ievērota.

4.lpp.

Apspriež skolas nākotni

Novada pašvaldības vadību savā pagastā satikuši arī zlēcinieki. Iedzīvotāju sapulcē viņi izvaicāja domes priekšsēdētāju un citas amatpersonas.

5.lpp. Intervija. Visādi dzīvē var pagriezties

VELTAS AKMENES ieguldījumu Popes pagasta novadpētniecības mantojuma saglabāšanā novērtējusi Ventspils novada pašvaldība – literāte rudenī saņēma Ventspils novada Goda rakstu. Tagad, ziemā, Peniņu māju saimniece dzīvo rimtu un vienlaikus darbīgu dzīvi, turpinot pētīt Popes māju vēsturi. Par to sarunā ar Veltas kundzi.

6.lpp. Sports. Sarmā bija tuvu kopvērtējuma pjedestāls

Vienā no senākajiem autorallijiem Baltijā – Sarma – ventspilnieki Jānis Berķis un Edgars Čeporjus pārliecinoši uzvarēja savā grupā un bija pavisam tuvu arī kāpšanai uz goda pjedestāla kopvērtējumā.

Demora saņem gada balvu

Latvijas Jātnieku federācija īpašā pasākumā pasniegusi savas gada balvas, un viena no tām atceļojusi arī uz jātnieku sporta klubu Demora.

Uzvara arī otrajā mačā

Vēl vienu pārliecinošu uzvaru Virslīgas turnīrā Ziemas kauss izcīnījuši FK Ventspils futbolisti, šoreiz ar 5:1 pieveicot komandu Metta/LU.

7.lpp. Reportāža. Roņu salidojums bildēs

Norūdīšanās un ziemas peldētāju klubs Ventspils jūras lauvas pagājušajā sestdienā uzņēma viesus – drosminiekus, kuriem pelde ledainā ūdenī sagādā patiesu prieku un baudu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: