Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lembergs uzvar tiesā Sprūdžu

Šonedēļ izbeigusies epopeja ar bijušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža skandalozo rīkojumu atstādināt no amata Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu.

Jāieslēdz taupības lampiņas

Iedzīvotāju sapulcē Jūrkalnē novada vadība informēja par ierobežotajām attīstības iespējām. Cilvēki ar pagasta pārvaldnieku un domes amatpersonām pārrunāja arī dažādus sadzīviskus jautājumus.

2.lpp. Viedoklis: «Lielāks prieks», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Kad ir īstais laiks sākt gatavoties Ziemassvētkiem? Ja runājam par dāvanām, tad aizvien biežāk dzirdam, ka cilvēki tās gatavo savlaicīgi. Citi tās gādā jau visa gada garumā, citi sāk par to domāt pēc Jāņiem, citi – rudenī.»

3.lpp.

Sadarbība ar samariešiem turpināsies

Pēc Latvijas un Vācijas samariešu apvienības desmit gadu ilgas sadarbības tā ir atzīta par veiksmīgu un ir vēlēšanās šo kopīgo darbu turpināt. Ventspilī, pateicoties sadarbībai ar samariešiem, ir ieviesti vairāki projekti sociālajā jomā.

Kurjeri steidz nogādāt dāvanas

Ventspilnieki apgādā ar Ziemassvētku dāvanām arī tos ģimenes locekļus, kas šobrīd dzīvo ārpus Latvijas, un sūtījumu piegādi uztic kurjeriem.

 

4.lpp.Novadā. Saplīst auto, kavējas pasts

Sakāmvārds labs nāk ar gaidīšanu piepildījies Ventspils novada Ances pagastā, kur vietējiem nācies kādu laiku pagaidīt, lai savās pastkastītēs saņemtu sūtījumus.

Uzstāda arī akas vindu

«Zinu, ka vairāki pensionāri uztraucas, vai samarieši nav sektanti, bet nekā tamlīdzīga! Viņi ir cilvēki, kas mums palīdz, turklāt tas notiek bez liekas uzbāzības,» saka Dokupē dzīvojošā Inta

 

5.lpp. Veselības aprūpe. Neatbalsta obligāto veselības apdrošināšanu

Latvijā jau ilgstoši tiek runāts par jaunu veselības aprūpes finansēšanas modeli, kas paredz ieviest obligāto veselības apdrošināšanu. Nedaudz pieklusušās runas nupat atkal uzjundījis Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Rindu jautājums joprojām aktuāls

Ventspils poliklīnika šonedēļ rīkoja iedzīvotāju Informācijas dienu, kurā izklāstīja aktuālo informāciju par gaidīšanas rindām uz valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem.

6.lpp.Sports. Plūc laurus starptautiskos startos

Norūdīšanās un ziemas peldēšanas kluba Ventspils jūras lauvas dalībnieks Fridons Pipija godam pārstāvējis klubu un arī Latvijas komandu kopumā Polijas atklātajā ziemas peldēšanas čempionātā.

Dramatiska cīņa un neizšķirts

Latvijas čempionātā telpu futbolā neizšķirtu no Rīgas pārveduši FK VTO spēlētāji, taču mačs ar komandu Raita-NewProject/O varēja noslēgties arī citādi – gan labāk, gan bēdīgāk.

Gads noslēgts ar uzvaru Polijā

Ventspils svarcēlāji veiksmīgi startējuši starptautiskajās sacensībās Polijā, tiekot gan pie panākuma komandu vērtējumā, gan individuālajām uzvarām.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1934. gads. Ziema un pavasaris

Svarīgākie notikumi: apcietina bijušos bankas direktorus; prātā sajucis radiotelegrāfists; trīs Ventspils avīzes joprojām nevar sadzīvot; komunistu spiestuve ierīkota kapličā; būvēs zemūdens kabeli no Ventspils uz Gotlandi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: