Tuvojas siltais un gaišais Ziemassvētku laiks. Tie ir svētki, kurus parasti atzīmējam ģimenes lokā, kopā ar sev tuviem cilvēkiem. Taču ne visiem iedzīvotājiem Ziemassvētkos būs iespēja baudīt ģimeniskas sarunas pie eglītes.

Tārgalē tiek rīkota akcija "Sagādāsim Ziemassvētku prieku Tārgales pagasta vientuļajiem pensionāriem". Jau pagājušajā gadā Tārgales pamatskolas kolektīvs kopā ar Tārgales pagasta padomi un sociālo darbinieci rosināja visus piedalīties svētku brīnuma radīšanā vientuļajiem pensionāriem. Un visiem kopā izdevās sagādāt Ziemassvētku dāvanas un prieku gandrīz 20 pagasta iedzīvotājiem. Arī šogad tiks turpināta šī jaukā tradīcija. Padomājiet, kā jūsu ģimene varētu iepriecināt kādu vientuļu cilvēku! Varbūt tas varētu būt skaists zīmējums, pašu ceptas piparkūkas, Ziemassvētku rotājums vai rokdarbs? Varbūt varat ziedot ievārījuma burciņu vai medu? Sarūpētās dāvaniņas var nodot skolas direktorei Ilze Judzikai.

Arī Užavas pamatskolā līdz 12. decembrim notiek labdarības akcija „Dāvāsim prieku!”. Ikviens tiek aicināts sagādāt nelielu dāvaniņu pagasta vientuļajiem cilvēkiem un tās nodot Užavas pagasta pārvaldē. Čaklie rūķi kopā ar pagasta darbiniekiem, skanot Ziemassvētku dziesmām, sarūpēto nogādās vientuļajiem ļaudīm.

Savukārt Ugālē labdarības akcijā „Eņģeļa pieskāriens”, kas tiek rīkota nu jau sesto gadu pēc kārtas, cilvēki līdz 16. decembrim aicināti iepriecināt vientuļos ļaudis un bērnus ar īpašajām vajadzībām ar dāvanām sagādās gan pārsteigumu, gan būs ļoti noderīgas svētku noskaņas radīšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: