Ugunsgrēks, kas vakar bija izcēlies uz AS "Ventbunkers" naftas produktu pārkraušanas dzelzceļa estakādes, bijis neliels un ticis ātri likvidēts, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādes Ventpils daļas komandiera pienākumu izpildītājs Monvīds Buiķis.

Vaicāts, vai nepastāvēja reāls apdraudējums pilsētas iedzīvotājiem, Buiķis norādīja, ka nekas slikts nevarēja notikt. Tomēr uz izsaukumu devās lieli ugunsdzēsēju spēki, jo "Ventbunkers" ir valsts nozīmes paaugstinātas bīstamības objekts, pavisam Ventspilī tādi ir seši. "Tas bija neliels ugunsgrēks paaugstinātas bīstamības objektā," precizēja VUGD pārstāvis.

Izsaukums saņemts svētdienas rītā plkst. 9.03. Plkst. 9.13 notikuma vietā ieradās VUGD vienības, kurām bija jābrauc apkārt pa Apvedtiltu, jo paceļamā Ventas tilta barjeras bija nolaistas. Konstatēts, ka deg naftas produktu noliešanas estakāde. Plkst. 9.22 liesmas bija apslāpētas, pēc tam vairākas minūtes vēl turpinājās putu liešana. Plkst. 9.30 ugunsgrēks bija lokalizēts un faktiski arī apdzēsts, bet vēl stundu tika veikti citi darbi. Plkst. 10.33 ugunsgrēks bija likvidēts.

Uz izsaukumu devās četras ugunsdzēsēju automašīnas no Ventspils. Viena automašīna bija izsaukta no Piltenes, taču tā ieradās jau pēc ugunsgrēka lokalizācijas un tika nosūtīta uz Ventspils daļu gadījumam, ja pilsētā būtu nepieciešams doties uz citu izsaukumu. Sākotnēji izsauktas arī ugunsdzēsēju brigādes no Kuldīgas un Alsungas, taču pa ceļam tās atsauktas, jo to palīdzība nav bijusi nepieciešama. Ugunsgrēka likvidēšanā iesaistīta arī uzņēmumu "Ventamonjaks serviss" un "Ventspils nafta termināls" tehnika.

VUGD pārstāvis norādīja, ka ugunsdzēsējiem ir savi minējumi par ugunsgrēka iemesliem, taču iemesla noskaidrošana ir Valsts policijas kompetencē. Pašlaik precīzākais formulējums varētu būt tehnoloģisko iekārtu bojājums, piebilda VUGD pārstāvis.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij") informēja, ka ugunsgrēks apdzēsts īsā laikā un nav bijis nepieciešams pilsētā izsludināt ārkārtas situāciju, tomēr viņš pieļauj, ka, iespējams, vajadzēja ar masu mediju starpniecību operatīvāk informēt iedzīvotājus par to, ka briesmas nedraud. "Uzņēmumam jāveic iekšējā izmeklēšana un jāanalizē, kā tas varēja notikt," atzina Vītoliņš.

Jau ziņots, ka 14. decembra rītā bija izcēlies ugunsgrēks 160 kvadrātmetru platībā uzņēmumā "Ventbunkers", kas ir paaugstinātas bīstamības objekts.

Pateicoties operatīvajai un saskaņotajai atbildīgo dienestu reakcijai un sadarbībai, incidents maksimāli ātri un bez būtiskiem zaudējumiem tika likvidēts. Incidentā cietušo nav, sākotnējās aplēses liecina, ka kaitējums videi nav nodarīts, skaidro uzņēmumā.

Detalizētāku informāciju būs iespējams sniegt pēc pilnīgas negadījuma apstākļu un cēloņu noskaidrošanas, arī zaudējumu aplēses, skaidroja "Ventbunkerā".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: