17. decembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00 ikviens ir aicināts iegriezties daudzfunkcionālajā ģimenes atbalsta centrā "Ventiņmāja", Talsu ielā 39 uz  atvērto durvju dienu, lai  iepazītos ar dienas centra pakalpojumu saturu, atskatītos uz paveikto un ieskicētu nākotnes plānus.

Jau teju pusgadu daudzfunkcionālajā ģimenes atbalsta centrā "Ventiņmāja", Talsu ielā 39 ik darba dienu pulcējas ar demenci sirgstoši ļaudis un to tuvinieki, lai ar dažādām metodēm rehabilitētu un integrētu ar demenci sirgstošos sociālajā vidē.

Pieaugot iedzīvotāju vidējam dzīves ilgumam, diemžēl palielinās  ar vecumu saistīto saslimšanu skaits. Bieži saslimšana skar ne tikai ķermeni, ierobežojot kustību iespējas, bet arī prātu, izraisot izmaiņas smadzeņu darbībā. Demence, tās dažādajās formās ir visizplatītākā ar vecumu saistītā smadzeņu slimība, kas ir progresējoša un pasliktina personas spēju normāli funkcionēt. Demence ietekmē atmiņu, spriešanas spēju, intelektu, sociālās prasmes un  emocionālās reakcijas.

Projekts „Atstumtības riska mazināšana personām ar demenci” tiek īstenots sadarbojoties  Latvijas Sarkanā Krusta Kurzemes komitejai un biedrībai „Integrācijas Inkubators”  pateicoties Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta( EEZ) un  Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) projektu atbalstam Nevalstisko organizāciju programmai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: