No šodienas transportlīdzekļiem atļauts piedalīties satiksmē tikai ar ziemas riepām, kurām protektora dziļums nav mazāks par četriem milimetriem.

Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka laika posmā no 1. decembra līdz 1. martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabēm jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

Apdrošināšanas sabiedrība "Balta" atzīmē, ka ziema ir sezona, kad laika apstākļi īpaši apgrūtina autovadītāju ikdienu. Lielais aukstums spēkratiem var radīt tehniskas problēmas un bojājumus, bet apledojušais ceļš neļauj laikus apstādināt ātri braucošu mašīnu, tādējādi spēkrats var ieslīdēt grāvī, uzbraukt uz apmales vai sadurties ar citu auto.

"Baltas" apkopotā statistika rāda, ka līdz šī gada oktobrim palīdzība uz ceļa bijusi nepieciešama lielākam skaitam autovadītāju nekā pērn kopumā visa gada laikā. "Baltas" pēdējo trīs gadu statistika rāda, ka apdrošinātājam katru gadu palīdzību uz ceļa nākas sniegt vidēji par 3% biežāk nekā iepriekšējā gadā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: