Sākot no rītdienas, Latvijā sals gaidāms visas dienas garumā un visā valstī, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ja patlaban Kurzemē jūras piekrastē gaisa temperatūra ir nedaudz virs 0 grādiem, jau rīt arī tur gaisa temperatūra pazemināsies un gaidāms sals. Arī pirmajā adventē visā valstī būs sals.

Rīt no rīta gaisa temperatūra būs ap mīnus 8, mīnus 9 grādiem austrumos, Vidzemē un Ziemeļvidzemē, savukārt Zemgalē un Rīgā būs ap mīnus 5 grādiem, bet Kurzemes jūras piekrastē - mīnus 4 grādi. Dienas laikā gaisa temperatūra būs mīnus 6, mīnus 7 grādi Rēzeknē, Madonā, Zīlānos, Daugavpilī un Alūksnē, ap mīnus 3 grādiem daudzviet Kurzemē un Zemgalē, kā arī Rīgā, bet visaugstākā gaisa temperatūra - mīnus 2 grādi - būs Ventspilī un Liepājā.

Vakarā gaisa temperatūra par kādu grādu pazemināsies.

Sestdien, 29. novembrī, aukstākais būs austrumu rajonos - Latgalē, kur gaiss atdzisīs līdz mīnus 10, mīnus 11 grādiem. Ziemeļvidzemē sinoptiķi prognozē mīnus 6, mīnus 9 grādu salu, bet Zemgalē un Rīgā - ap mīnus 6, mīnus 7 grādiem. Par kādu grādu augstāka temperatūra būs Kurzemē. Dienā gaisa temperatūra pakāpsies par pāris grādiem, un uz vakarpusi atkal pazemināsies.

Arī svētdienas agrā rītā vietām austrumos gaisa temperatūra var noslīdēt līdz mīnus 11 grādiem, un dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies tikai par pāris grādiem uz augšu. Kā iepriekšējās dienas, arī svētdien visaugstākā gaisa temperatūra būs Kurzemē, taču joprojām zem 0 grādu atzīmes.

Decembra pirmajās dienās sinoptiķi prognozē līdzīgu gaisa temperatūru.

Turpmākās dienas debesis pārsvarā būs skaidras un spīdēs saule, tikai vietām brīžiem var parādīties mākoņi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: