"Es vēlreiz apliecinu, būs reformas un skaidrs plāns, būs arī finansējums," šorīt, runājot par pedagogu darba samaksas modeļa maiņu, LTV raidījumam "Rīta Panorāma" uzsvēra Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Ingrīda Mikiško lūdz naudu jaunajam pedagogu darba samaksas modelim rezervēt valsts budžetā jau tagad, lai gadījumā, ja modelis būs veiksmīgs, to uzreiz varētu piešķirt.

Līdz šim valdības vadītāja devusi tikai mutiskus solījumus par nepieciešamo līdzekļu piešķiršanu. Jautāta, vai šī nauda tiešām kaut kur "nepazudīs" brīdī, kad būs piešķirama, Straujuma teica, ka "parasti nauda tā neiztērējas". "Mēs esam gada beigās, mums vēl ir līdzekļi neparedzētiem gadījumiem," viņa piebilda.

Premjere tikai uzsvēra, ka jaunajam pedagogu darba samaksas modelim jābūt skaidram līdz šī mācību gada beigām. Viņa arī uzsvēra, ka, ieguldot naudu vecajā sistēmā, tiktu vairota jau tā pastāvošā nevienlīdzība pedagogu darba apmaksā.

Intervijā Straujuma arī minēja, ka Latvijā ir skolas, kurās mācās ļoti maz bērnu, tāpēc ir jādomā, kā tajās organizēt darbu. Ir pedagogi, kuri strādā pusslodzi, viņiem būtu jāmeklē papildu nodarbošanās pilnvērtīgai slodzei, piebilda premjere.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: