Ventspils muzeja speciālisti Andis Dūdiņš un Dainis Punculs pagājušonedēļ atgriezās no ikgadējā starptautiskā šaursliežu dzelzceļu muzeju salidojumā Rumānijas pilsētā Criscior.

Šo pilsētu viņi apmeklēja, lai gūtu pieredzi no šās jomas speciālistiem, aizrautīgiem faniem un - svarīgākais –prezentēt Ventspils šaursliežu dzelzceļa projektu.

Vairāk nekā 140 salidojuma dalībniekiem no Vācijas, Austrijas, Nīderlandes, Francijas, Anglijas, Slovākijas, Rumānijas, Ungārijas un citām Eiropas valstīm nedalītu sajūsmu izraisīja fakts, ka Ventspilī veiksmīgi reproducētā kādreiz eksistējošā dzelzceļa līnija atrodas pilsētas teritorijā, taču vienlaikus tā šķērso samērā neskartu dabas teritoriju, kas ievērojami palielina šī objekta kultūrvēsturisko vērtību.

Prezentācijā bija iekļauts gan fotomateriāls, kas atspoguļo Ventspils šaursliežu dzelzceļa ēku, griezuļa un estakādes vēsturiskos līdziniekus, gan ēku un līnijas būvniecības fotofiksācijas, gan mūsu šaursliežu dzelzceļš darbībā. Ventspilnieku aizrautīgais stāstījums par mūsu Mazbānīti palīdzēja uzsākt iekļaušanos starptautiskā apritē un potenciālo ārzemju tūristu piesaisti. Salidojumam noslēdzoties, konceptuāli tika nolemts, ka 2014. gadā Eiropas šaursliežu dzelzceļa muzeju salidojums varētu notikt Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: