Ventspilī 8. novembrī biedrība „Latvijas veselības misija” rīko akciju „Prieks kustībā”. Akcija sastāv no diviem saistītiem pasākumiem – gājiens no Enkuru parka līdz Jaunrades namam un koncerts ar kopīgu mielastu Jaunrades namā.

Akcijas mērķis ir sapulcināt tos, kas dzīvo aktīvu dzīvesveidu, kopīgi izkustēties, parādīt sabiedrībai savu dzīvesprieku sportojot, kā arī lai savstarpēji iepazītos un dalītos pieredzē. Pasākumā aicināti piedalīties biedrības, sporta klubi, neformālās kopas un individuālie aktīvisti, kas ar fiziskajām aktivitātēm nodarbojas sava prieka un veselības dēļ.

 

Dalībnieki gājienam pulcējas plkst. 10:00 pie lielā enkura Loču un Parka ielas krustojuma tuvumā. Pēc nelielas kopīgas iesildīšanās plkst. 10:30 visi soļos Jaunrades nama virzienā. Gājiens virzīsies pa Loču ielu - Kroņu ielu - Vasarnīcu ielu - Jūras ielu - Ganību ielu - Kuldīgas ielu - Annas ielu - Rātslaukumu - Tirgus ielu - Pils ielu - Biedrības ielu un Maiznieku ielu. Lai gājiens būtu krāšņāks, sporta klubi, biedrības un neformālās kopas aicināti sevi prezentēt vizuāli – ar karogiem, apģērbu un citādi. Nonākuši galapunktā, visi pulcējas Jaunrades namā uz mielastu un koncertu, kurš sāksies plkst. 12:00. Gaisotni saviesīgajām pusdienām veidos gospeļmūzikas grupa “Signature Sound Quartet Latvia” un grupa “Sliekšņi un griesti”. Pieteikšanās uz pasākumiem pa tel. 26543781 vai ansis.roderts@gmail.com

 

Savukārt 9. novembrī ikviens ir aicināts uz interaktīvu veselības izstādi Jaunrades namā no plkst. 11:00 līdz 16:00. Šeit varēs iepazīties ar veselīga dzīvesveida pamatprincipiem un pārbaudīt savu veselības līmeni. Izstādē apmeklētāji varēs uzzināt savu tauku procentu, noskaidrot sirds sagatavotību fiziskajām aktivitātēm, pārbaudīt elpošanas sistēmas stāvokli (plaušu tilpumu), uzzināt savu veselības vecumu, noteikt holesterīna un cukura līmeni asinīs, kā arī pie mediķiem – veselīga dzīvesveida speciālistiem - noskaidrot ko darīt tuvākajā laikā, lai uzlabotu savu veselību. Izstādes apmeklējums un visi testi ir bez maksas.

 

Biedrība „Latvijas veselības misija” ir dibināta 2008. gadā un par savas darbības galveno mērķi ir izvirzījusi veselīga dzīvesveida popularizēšanu un iedzīvināšanu sabiedrībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: