Ventspils 2. pamatskola piedalījās projektu konkursā un ir ieguvusi Eiropas Savienības finansējumu projektam “In the Paradise Garden of Europe”.

Projekta galvenie mērķi ir: attīstīt sadarbību starp skolām, kas piedalās projektā; bagātināt mācību procesu ar inovatīvām idejām; radīt interesi par apkārtējās pasaules iepazīšanu un izpēti; veidot atbildīgu rīcību dabas aizsardzības jomā; uzlabotu saskarsmes un komunikatīvās prasmes, pilnveidot angļu valodas zināšanas; audzināt aktīvu Eiropas Savienības pilsoni; attīstīt iecietību un toleranci pret dažādām kultūrām.

Projekta ietvaros jau 17. novembrī 2. pamatskolā ieradīsies pārstāvji no Polijas, Ungārijas, Spānijas, Portugāles, Itālijas, Grieķijas, Austrijas un Rumānijas. Tā kā šī ir projekta pirmā sanāksme, tiks pārrunāti uzdevumi turpmākajiem diviem gadiem. Notiks projekta logo konkurss. Polijas skolotājas vadīs radošo darbnīcu skolēniem. Savukārt viesskolēni piedalīsies mācību stundās. Tāpat notiks daudzveidīgas aktivitātes, lai skolēni iepazītu viens otru. Jau aprīlī arī 2. pamatskolas skolēni dosies ārzemju braucienā.

Iespēju robežās viesi tiks iepazīstināti arī ar Ventspils un Kurzemes skaistākajām vietām. 2. pamatskola saka īpaši lielu paldies Ventspils pilsētas Domei, Ventspils Izglītības pārvaldei un uzņēmumam Ventspils Nafta par iespēju izmantot autobusu un kopā ar viesiem apceļot Kurzemi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: