No 3. līdz 9. novembrim Latvijā notiks Ekoskolu Globālās Rīcības dienas, kuru ietvaros Ventspils 6. vidusskolas skolēni aicinās sabiedrību pievērsties „zaļam” un veselīgam dzīvesveidam.

Ekoskolu Globālās Rīcības dienās (EGRD) šogad iesaistījusies arī Ventspils 6. vidusskola, kas EKO skolu kustībā aktīvi darbojas no 2012./2013. mācību gada. Rīcības dienu pasākumi skolā un ārpus tās tiks organizēti 3., 5. un 7. novembrī. Šī gada Rīcības dienu devīze Ventspils 6. vidusskolā ir - „Liec zaļo zīmogu savam dzīvesveidam!”

 

Plānots, ka Rīcības dienas sāksies 3. novembrī ar akciju „PET pudeļu otrā dzīve”, kuras laikā jaunieši mudinās šķirot atkritumus, īpašu uzmanību pievēršot tieši PET pudelēm, kuras pārstrādājot iespējams tām dot otro mūžu. PET pudeles šoreiz tiek vāktas ar konkrētu mērķi – no tām tiks izgatavoti dambretes kauliņi.

 

5. un 7. novembra pasākumi būs veltīti veselīgam dzīvesveidam. Nav noslēpums, ka mūsdienās vairums cilvēku, tajā skaitā bērni un jaunieši, ir mazkustīgi, daudz laika pavada sēžot, pārvietojas ar sabiedrisko transportu vai personiskajām automašīnām un bieži vien steigā izmanto ātrās ēdināšanas uzņēmumu pakalpojumus un visbiežāk iegādājās neveselīgus našķus. Apzinoties, cik nozīmīga katram no mums ir veselība, 5. novembra pēcpusdienā jaunieši Ventspils autoostā aicinās pasažierus izvingrināt locekļus pēc ilgstošas sēdēšanas un dalīs ābolus – veselīgus, dabīgus kārumus. Kā zināms, ābolos ir vairāk nekā 50 dažādu vērtīgu vielu; tajos esošās vielas pazemina holesterīna līmeni asinīs, regulē asinsspiedienu, uzlabo sirdsdarbību un imunitāti.

 

6.vidusskola ir sportiska skola. Tās frīsbija komanda regulāri uzrāda labus rezultātus valsts mērogā, cieņā ir basketbols, futbols un arī citi sporta veidi, tāpēc svarīgi domāt un realizēt fiziskās aktivitātes arī ikdienā, tāpēc 7. novembrī uz fiziskām aktivitātēm tiks mudināti sākumskolas skolēni.

 

Rīcības dienas notiek visā pasaulē, un tajās ik gadu piedalās vairāk nekā desmit miljoni jauniešu. Šo dienu mērķis mudināt jauniešus un ikvienu sabiedrības pārstāvi būt par pārmaiņu ierosinātājiem vides ilgtspējas jautājumos un aktīvi rīkoties šo pārmaiņu sasniegšanā. Ventspils 6. vidusskola šādā pasākumā piedalās pirmoreiz.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: