Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien, tiekoties ar topošās koalīcijas partneriem, neesot izteicis iebildumus pret kādu no ministru kandidātiem.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc tikšanās žurnālistiem sacīja, ka politiķi informēja prezidentu par iespējamo valdības sastāvu, kā arī valdības deklarācijas projektu. Prezidents arī nav izteicis iebildumu pret kādu no ministru kandidātiem, piebilda valdības vadītāja.

Straujuma arī pastāstīja, ka rīt plāno tikties ar Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Maizīti saistībā ar jautājumiem par pielaidi valsts noslēpumam jaunajiem ministriem.

Jauno valdību varētu apstiprināt nākamnedēļ, 5. novembrī.

Savukārt līdz nākamajai nedēļai ir plānots pabeigt darbu pie valdības deklarācijas "slīpēšanas". Arī prezidents izteicis vairākus ierosinājumus, pie kā būtu jāstrādā jaunajai valdībai, piemēram, obligātā iepirkuma komponentes jautājuma un risinājumiem saistībā ar tā dēvēto nolikto atslēgu principu.

Otrdien topošās koalīcijas partneri vienojās par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā. Līdz ar to "Vienotību" jaunajā valdībā varētu pārstāvēt Ministru prezidente Laimdota Straujuma, finanšu ministrs Jānis Reirs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, savukārt izglītības un zinātnes ministra amata kandidātu partija oficiāli vēl nav nosaukusi. Partija šim amatam uzrunājusi "Iespējamās misijas" vadītāju Mārīti Seili, bet par viņas kandidatūru "Vienotība" šodien vēl lems valdes un frakcijas sēdē.

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) jaunajā valdībā varētu pārstāvēt zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, labklājības ministrs Uldis Augulis, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, kā arī Guntis Belēvičs veselības ministra amatā.

Tāpat ZZS politiķis Edgars Tavars būs parlamentārais sekretārs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), savukārt nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK varētu būt parlamentārais sekretārs kādā no "Vienotības" vadītajām ministrijām, par ko vēl jāvienojas.

Nacionālajai apvienībai jaunajā valdībā varētu būt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kultūras ministre Dace Melbārde, savukārt Ināra Mūrniece varētu kļūt par Saeimas priekšsēdētāju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: