Ventspilniece Evija Lapiņa izveidojusi jaunu rotaslietu zīmolu un darina labdarības aproces no dabīgajiem dārgakmeņiem un saldūdens pērlēm. Šomēnes daļa no katras pārdotās aproces ienākumiem tiek ziedota ventspilniekam Reinim Bondaram.

Pirms laika būdama starptautiskā pieredzes apmaiņas programmā ventspilniece Evija Lapiņa apmeklēja salonu. Tajā viņas uzmanību piesaistīja aprocītes, kurām blakus bija vēstījums, ka, to iegādājoties, pircējs ziedo noteiktu naudas summu krūts vēža slimniecēm. Evija to nopirka un kopš tā brīža viņu neesot atstājusi doma, ka ko līdzīgu vajadzētu arī Latvijā. Pārliecību par nepieciešamību saistīt uzņēmējdarbību ar labdarību viņa guva arī būdama apmaiņas programmā Amerikas savienotajās valstīs. «Daudzviet pasaulē šāda kustība ir ļoti populāra, turklāt tiek piedāvātas skaistas, kvalitatīvas lietas, kurām līdzi nāk stāsts un zīmola vērtība,» atklāj Evita.

 

Ceļš, attīstot savu ideju, Eviju aizveda līdz Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubatoram. Lai arī Evija pati šobrīd studē mārketingu, inkubatorā saņemtas vērtīgas konsultācijas un ideja ieguvusi pavisam citu vērienu. Izveidojusies arī sadarbība ar ziedot.lv, taču nācies atteikties no sākotnējās ieceres – iegūtos līdzekļus izmantot nevis tiešai zāļu vai citu medicīnisku manipulāciju apmaksai, bet vairāk sniegt psiholoģisku, emocionālu un rehabilitācijas veida atbalstu no krūts vēža cietušajām sievietēm. Labdarības organizāciju pārstāvji pārliecinājuši, ka Latvijas sabiedrībā gaidas pēc tāda veida atbalsta pagaidām nav aktuālākās un aizvien daudz būtiskāka ir cīņa par izdzīvošanu, ko ļoti bieži var nodrošināt farmācija un citi valsts neapmaksāti pakalpojumi. No katras pārdotās aproces 20% tiek ziedoti labdarības projektam «Mazajām sirsniņām”. Pirmajos mēnešos, kopš aproces nopērkamas, iedzīvotāji izrādījuši lielu interesi, tādā veidā dodot iespēju palīdzēt ventspilniekam Reinim Bondaram.

 

Arī ceļš līdz aproču dizainam bijis vairāku gada garumā. Evija tam piegājusi apzinīgi. No dažādām valstīm pasūtītos akmeņus un saldūdens pērles pārbaudījusi pie speciālistiem, lai būtu pārliecināta, ka aprocēm tiek izmantoti dabīgas izcelsmes materiāli. Šobrīd ar savu veikumu Evija ir apmierināta. Pārdoti vairāki desmiti pašas darināto aproču un šķiet nu jau jādomā, kā apmācīt to izgatavošanā citus. Evijas doma ir vēl vairāk tuvoties sociālās uzņēmējdarbības principiem un to izgatavošanā iesaistīt iedzīvotāju grupas, kurām nepieciešam atbalsts. Vai tie būs cilvēki, kuriem kādu apstākļu dēļ atņemta pilnvērtīga darba spēja, vai pensionāri, par to Evija pagaidām vēl neuzņemas teikt neko vairāk.

 

Rotas lietu zīmolam dots nosaukums Eline Aimer. Pie katras labdarības aproces ir sudraba vai ar 14 karātu (585 proves) zeltu pārklāts metāla kuloniņš, uz kura ir iegravēts eņģelītis vai sirsniņa. Tie ir mīlestības un labestības simboli gluži kā Eline Aimer mērķis – sniegt mīlestību un atbalstu bērniņiem, kuriem tas patiesi ir nepieciešams.

 

„Mazajām sirsniņām” ir labdarības atbalsta projekts bērniem, kurus ir skārušas reti sastopamas iedzimtas slimības vai dzīves laikā ir gūtas traumas, ar kuru sekām būs jāsadzīvo visu mūžu.

 

Šai mēnesī Eline Aimer sniedz palīdzību ventspilniekam Reinim Bondaram, kuram ir nepieciešama rehabilitācija. Reinis ir 11 gadus vecs zēns, kuram deviņu mēnešu vecumā tika diagnosticēta reti sastopama slimība – spinālā muskuļu atrofija, kuras galvenais simptoms ir muskuļu vājums. Par spīti slimībai, Reinis ar ģimenes atbalstu ir paveicis lielu darbu un ir sasniegts ievērojams progress – Reinis pats saviem spēkiem spēj noturēties uz celīšiem. Vislielākā laime Reinim būtu iemācīsies reiz piecelties kājās un pašam spert soli! Nodrošinot regulāru rehabilitācijas palīdzību, Reinim tiek nodrošināta turpmāka fiziskā attīstība.

 

Aproces var iegādāties labdarības veikaliņā Ziedot.lv kioskos, bet drīzumā tās būs nopērkamas arī Ventspilī – veikalā Ražots Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: