Apkopoti pašvaldības SIA „Ventspils reiss” 2014. gada autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkursa rezultāti un apbalvoti profesionālākie autobusu vadītāji.

23. oktobrī par godu Autotransporta dienai Ventspils autoostā apbalvoja pašvaldības SIA „Ventspils reiss” autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkursa uzvarētājus. Konkursa laikā autobusa vadītājiem bija jāparāda ar ikdienas darbu saistītas prasmes un jānokārto D kategorijas ceļu satiksmes noteikumu tests.

 

Vislabākos rezultātus mazo autobusu grupā uzrādīja Uldis Ķempelis, Raimonds Briedis un Einārs Lapiņš. Lielo autobusu grupā „spicākie” vadītāji jau vairākus gadus nemainās. Savstarpēji par godu būt vislabākajam cīnās Ojārs Ivasks un Gatis Grīnbergs, šogad viņiem pievienojies arī Māris Ozoliņš. Trīs no iepriekš minētajiem – Gatis Grīnbergs, Raimonds Briedis un Ojārs Ivasks - ir uzvarētāji arī absolūtajā vērtējumā. Visi minētie autobusu vadītāji ir pieredzējuši šoferi, un Gatis Grīnbergs un Ojārs Ivasks savu profesionalitāti apliecinājuši ne tikai uzņēmuma līmenī, bet arī plašākā mērogā, vairākkārt izcīnot godalgotas vietas Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas veselības spartakiādēs. Veiksmīgākie ceļu satiksmes noteikumu zinātāji ir pilsētas autobusu vadītāji Jānis Smolenskis un Kasparas Vēzis, starp kuriem jau vairākus gadus noris ļoti sīva cīņa, kā arī Gunārs Pakārklis.

 

Autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkurss uzņēmumā pirmoreiz organizēts 2007. gadā. Tā mērķis bija atjaunot Autotransporta darbinieku dienu, kā arī celt autobusu vadītāju profesijas prestižu. Praksē pierādījies, ka konkurss sevi attaisnojis. Šo iniciatīvu atzinīgi novērtējuši gan kvalitātes sistēmas auditori, gan citi eksperti, kas vērtējuši uzņēmuma darbu un tā atbilstību starptautiskajiem kvalitātes standartiem. Šādu konkursu norisi atbalsta arī Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, un jau vairākus gadus LPPA veselības spartakiādes profesionālajās sacensībās iekļauti veiklības braukšanas elementi un arī teorijas tests. Prasība paaugstināt darbinieku kvalifikāciju ietverta arī noslēgtajos pārvadājumu līgumos.

 

24. oktobrī labākie pašvaldības SIA „Ventspils reiss” autobusu vadītāji dosies uz Talsiem, kur, sagaidot nozares svētkus, tiek organizēts autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkurss, kas pulcēs gandrīz trīs desmitus autobusu vadītāju no Talsiem, Ventspils, Kuldīgas, Tukuma, Dobeles, Cēsīm un Rīgas. Konkursa organizatori – a/s „Talsu Autrotransports” jau ierastajai veiklības braukšanai un ceļu satiksmes noteikumu testam pievienojuši arī jautājumus par likumdošanu un dažādiem normatīvajiem dokumentiem, kas saistīti ar autobusa vadītāja darba pienākumu pildīšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: