Šodien 12. klašu skolēni kārto izvēles eksāmenu ķīmijā. Tas ir viens no pēdējiem eksāmeniem vidusskolas beidzēju eksāmenu sesijā.

Pēdējais eksāmens 12. klašu skolēnus sagaida ceturtdien, 5.jūnijā. Tad audzēkņi kārtos izvēles eksāmenu fizikā. Savukārt 4. jūnijā notiks vidusskolas eksāmens ģeogrāfijā, 9. jūnijā - mazākumtautību valodā, bet 11. jūnijā tiks kārtots eksāmens ekonomikā.

9. klases skolēni 6. jūnijā kārtos eksāmenu matemātikā, bet 10. jūnijā - vēsturē. 2. jūnijā un 3. jūnijā notiks mazākumtautību valodas eksāmens.

Mācību gads šo klašu skolēniem beigsies pēc eksāmenu nokārtošanas. 9. klasei tas beigsies 13. jūnijā, bet 12. klasei – 20. jūnijā.

Jāpiebilst, ka valdošo koalīciju pārstāvošie politiskie spēki vienojušies, ka obligātais centralizētais eksāmens vidusskolēniem fizikā vai ķīmijā ir konceptuāli atbalstāms, tomēr to nevar ieviest uzreiz, žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Pirmdien panākta vienošanās, ka obligāto eksāmenu fizikā vai ķīmijā varētu ieviest pēc trīs gadiem.

Valdības vadītāja skaidroja, ka būs papildu pārbaudes darbi un pilotprojekti, ko Izglītības un zinātnes ministrija varētu sākt organizēt nākamajā gadā. Tomēr obligātus eksāmenus nevar ieviest šogad. Tas varētu būt reāli pēc trīs gadiem, lai skolēni, sākoties mācībām vidusskolā, zinātu, ka viņam būs šāds eksāmens, skaidroja Straujuma. Tas atbilstu arī atbalstītajām Izglītības attīstības pamatnostādnēm.

LETA

Foto paraksts: Ventspils 1. ģimnāzijas skolēni kārto izvēles eksāmenu ķīmijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: