30. maijā plkst. 14.00 Rīgas zoodārza roņu baseinā notiks pārbaudes turnīrs basketbolā starp pelēko roni Puiku un BK Ventspils līderiem Jāni Timmu, Kristeru Zeidaku un Māri Gulbi.

17 gadus vecais pelēkais ronis Puika basketbola spēlē ir trenējies jau vismaz 8 gadus. Sacensību programmā paredzēta bumbas pārvaldīšanas meistarības pārbaude ūdenī un uz sauszemes, protams, arī bumbas triekšana grozā no augšas. Ja Puikam pēc saspringtās cīņas būs vēl spēka, viņš pats (ar zobos satvertu otu) uzgleznot diplomu šo sacensību uzvarētājam.

 

Pelēkais ronis Puika prot izpildīt vairāk nekā 30 dažādas komandas, ieskaitot arī futbola un basketbola spēli, gleznošanu, dejošanu, dziedāšanu un glābšanu ar glābšanas riņķi. Ronēns ar sajūsmu cenšas izpildīt dažādas komandas.

 

Jau vairākus gadus Ventspils pilsēta finansiāli atbalsta jūras piekrastē nelaimē nokļuvušo roņu mazuļu izbarošanu. Pērn no Ventspils ostas jūrā tika izvests un dabā atpakaļ atlaists viens zoodārzā izaudzētais ronis, bet šogad ar Ventspils atbalstu izaudzināti četri ronēni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: