Ar mūsu motokrosa entuziastu dalību aizvadīts kārtējais Latvijas Alternatīvās motosporta asociācijas turnīra posms, kurš braucējiem izvērtās par ļoti nopietnu pārbaudījumu.

Uz sacensību ceturto posmu, kas risinājās Limbažos, ieradās vairāk nekā 200 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, bet daļa no atbraukušajiem trasē doties tomēr neuzdrošinājās. Ļoti sausajā laikā jau tā tehniski sarežģītā trase bija kļuvusi vēl smagāka, jo putekļi apgrūtināja redzamību. Nekādu nopietnu starpgadījumu tomēr nebija un sacensības tika aizvadītas veiksmīgi, bet braucēji pēc tam saņēma īpašas uzslavas no pieredzējušiem motokrosistiem, piemēram, pieckārtējā Latvijas čempiona Leona Kozlovska.

Četri Ventspils pārstāvji ne vien ieradās Limbažos, bet arī devās trasē un finišēja, divi no viņiem – pat pirmajā trijniekā. Ventspili pārstāvēja Rihards Elpers (65 cm3), Juris Jansons (100+), Raitis Rijnieks un Rimants Mironovičs (abi iesācējos). Rihards kvalifikācijā sasniedza otro labāko apļa laiku un otrais bija arī pirmajā braucienā, taču noslēgt tikpat stabili šo posmu neizdevās – piektā vieta otrajā braucienā, trešā kopvērtējumā. Bronza arī Jansonam, kurš startē smago vīru klasē (kopā ar bruņām jāsver vairāk par 100 kg). Vienlaicīgi trasē devās 18 braucēji, kas pārstāvēja 100+, senioru un retroklasi, bet Jansons abos braucienos finišēja grupas vidū, savā kategorijā sarūpējot trešo vietu.

Tradicionāli lielākais dalībnieku skaits bija iesācēju konkurencē, tādēļ tajā visspēcīgāk varēja izbaudīt putekļu efektu. Ventspilnieki šoreiz pieturējās olimpiskajam principam, ka galvenais ir piedalīties un finišēt. Labāk tas padevās Rijniekam, kurs kopvērtējumā bija desmitais, bet Mironovičam 25. vieta.

Nākamais posms risināsies 28. jūnijā Iecavas novada Zorģos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: