Ventspils nafta termināls (VNT) jau otro gadu pēc kārtas piedalās Ilgtspējas indeksā. Ekspertu vērtējumā VNT gada laikā ir veicis būtiskus uzlabojumus, pakāpjoties no sudraba uz zelta kategoriju.

“Vairāku gadu garumā esam mērķtiecīgi strādājuši pie tā, lai darba drošības un vides aizsardzības jautājumos būtu starp labākajiem Latvijā, tāpēc esam patiesi gandarīti, ka mūsu centieni ir vainagojušies ar zeltu Ilgtspējas indeksā,” norāda VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs, vienlaikus uzsverot, ka iegūtā balva ir atzinība visiem uzņēmuma darbiniekiem par ieguldīto darbu.

 

VNT ik gadu investē vairāk nekā pusmiljonu eiro vides aizsardzības pasākumiem. “Mēs strādājam ar naftas produktiem un apzināmies to iespējamo apdraudējumu uz mūsu ikdienas darbu. Nepārtraukta vides aspektu izvērtēšana spēlē lielu lomu, domājot par uzņēmuma ilgtermiņa darbu un atbildīgu vadību,” uzsver Larss Panclafs.

 

VNT vides politikā ir definējis trīs galvenos stratēģiskos virzienus – rūpīgi analizēt iespējamos riskus, lai nepieļautu apdraudējumus, mērķtiecīgi samazināt uzņēmuma resursu patēriņu, kā arī investēt vides atveseļošanā.

 

Ilgtspējas indekss Latvijā tiek organizēts jau piekto gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: