Piecpadsmitgadīgajai Martai Fogelei ir reta saslimšana – limfangioma. Martas vecāki lūdz sabiedrību ziedot līdzekļus meitas ārstēšanai Amerikas Savienotajās Valstīs.

Audzējs ir labdabīgs, taču tas ir ieperinājies aiz acs, operēšanai īpaši bīstamā vietā. Tāpēc labākie ārsti ne Latvijā, ne Eiropā meitenei nespēj palīdzēt. Pēc ilgstošas palīdzības meklēšanas uz vecāku lūgumu palīdzēt Martai atsaucies ārsts no Amerikas Dr. W. Shiels. Lai meitene atveseļotos, nepieciešami trīs ārstēšanās kursi, kuru izmaksas svārstās ap 21 tūkstoti dolāru, piedevām nauda nepieciešama arī ceļa izdevumiem un dzīvošanai tālajā zemē. Martas mamma Dina Fogele ir skolotāja, tētis Gints – basketbola kluba Ventspils treneris. Ģimenei tik lielu līdzekļu nav, tāpēc vecāki lūdz sabiedrības palīdzību – lai, palīdzot ar ziedojumiem, dotu Martai iespēju izārstēties un izaugt veselai, priecīgai un laimīgai.

Marta ir pusaudze, kura visvairāk vēlētos būt tāda pati kā citas viņas vecuma meitenes: apmeklēt mūzikas skolu, skriet uz basketbola treniņiem, savus talantus izpaust visdažādākajos pulciņos. Taču Martai, pārvarot slimības izraisītās fiziskās un morālās sāpes, nākas sakopot visus spēkus, lai pretotos slimībai un kopā ar klasesbiedriem turpinātu mācības.

Slimība mazo Martu piemeklējusi jau ļoti agrā bērnībā. Pēc kompleksās potes pusgada vecumā mazā Martiņa saslimusi, stāsta meitenes mamma Dina. Nelīdzējusi ārstēšana, klepus ar iesnām mijies līdz pat Martas astoņu mēnešu vecumam. Tad vecāki pamanījuši, ka meitiņas seja sāk mainīties, kļūst asimetriska, jo viena actiņa sākusi izspiesties. Rīgā ārsti noteikuši diagnozi – limfangioma – labvēlīgs, bet progresējošs audzējs. Neviens nezina, kas izraisījis šo saslimšanu.

Paiet dienas un mēneši, pat līdz pusgadam, kad slimība atkāpjas, taču tad atkal saasinās – acs maksimāli izspiežas uz āru, Martai nepanesami sāp galva, līdz nemitīgai vemšanai, pat līdz samaņas zaudēšanai. Ar actiņu, aiz kuras atrodas audzējs, Marta neredz – nevis tāpēc, ka tā būtu bojāta, bet gan tāpēc, ka audzējs ir nospiedis redzes nervu. Izveidojies epilepsijas paveids – jo audzējs ir nospiedis arī kādu nervu galvā. Saasinājums var ilgt pat pusgadu, taču šobrīd tas nepārstāj jau gadu. Vecāki meklējuši visdažādākās iespējas, lai Martai palīdzētu atveseļoties – diemžēl to nav spējusi ne tradicionālā, ne tautas medicīna. Ārstējoties ar homeopātiskiem līdzekļiem, pāris gadu šķitis, ka slimība būs uzvarēta. Taču tā atkal un atkal atgriezusies. Ar Dinas skolas biedra, bijušā ventspilnieka, tagad ārsta Vācijā Igora Iesalnieka palīdzību atrasta iespēja pievarēt slimību, ārstējoties Amerikā.

Pirmais ārstēšanās kurss sāksies jau jūnijā, pārējie divi – septembrī un oktobrī.

Lai doto iespēju izmantotu, nepieciešami lieli līdzekļi. Tāpēc Martas vecāki aicina cilvēkus savu iespēju robežās palīdzēt un saziedot nepieciešamo naudas summu Martas ārstēšanai.

Ziedot iespējams:

  • pārskaitot naudu kontā:

Dina Fogele 040774–11640

LV09HABA0551008196452

Darījums: naudas pārskaitījums

  • 1. jūnijā, Bērnu svētkos, no plkst. 12 līdz 15 Bērnu pilsētiņā, kur ar ziedojumu kastītēm pa parku pārvietosies BK Ventspils karsējmeitenes.
  • labdarības organizācijā Ziedot.lv, sazinoties ar bērnu projektu vadītāju Sanitu Endzeli pa tālruni 28808551, vai e-pastā: sanita@ziedot.lv.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: