Mēneša laikā kopš Piejūras brīvdabas muzeja šaursliežu dzelzceļa jaunās ekspozīcijas atklāšanas šā gada 4.augustā Ventspils Mazbānītis čakli vizinājis gan pilsētas viesus, gan ventspilniekus – kopējais braucēju skaits ir pārsniedzis 18 tūkstošus.

Skaistās ainavas romantikas un interesanto objektu – estakādes un lokomotīvju griezuļa dēļ ļaudis visbiežāk izvēlas braucienu pa Kalna līniju – no stacijas „Muzejs” līdz stacijai „Kalns”, kas atrodas pie Piedzīvojuma parka un mākslīgi veidotā slēpošanas kalna „Lemberga hūte”. Steidzīgu apmeklētāju, kas izmanto īso braucienu pa Riņķa līniju, ir salīdzinoši maz.

Neskatoties uz to, ka tūrisma sezona tuvojas noslēgumam, Ventspils Mazbānīša viesu skaits neplok. Tādēļ pašvaldība nolēma piešķirt Ventspils muzejam papildu līdzekļus šaursliežu dzelzceļa līnijas aktīvās ekspozīcijas pakalpojumu turpmākai attīstībai.

No otrdienas, 14.septembra, biļetes varēs nopirkt ne tikai kases namiņā, stacijā „Muzejs” un pie Mazbānīša konduktoriem, bet arī stacijā „Kalns”. Turklāt abus staciju kasieru saziņai būs pieejami mobilie sakari, lai stacijā „Kalns” pusstundu pirms nākamā reisa būtu zināms brīvo vietu skaits. Pasažieru ērtībai būs pieejamas uzgaidāmās telpas, kā arī automātiskā tualete.

Tie, kuri vēl nav izbaudījuši Ventspils šaursliežu dzelzceļa radīto vēsturisko gaisotni un romantiku, pirmo ieskatu (ja vien ir pieejams interneta pieslēgums) var gūt neatkarīgi no atrašanās vietas jebkur Latvijā un pasaulē. Ventspils muzejs piedāvā iepazīties ar atraktīvu virtuālu karti http://www.ventspilsmuzejs.lv/mazbanitis/, kurā redzams, gan Ventspils Mazbānīša maršruts, gan visu objektu attēli un īss apraksts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: