No šā gada 1.janvara pašvaldības SIA „Ventspils siltums” katlu mājai Brīvības ielā 38 līdz ar jaudas samazināšanu tiek mainīta piesārņojošās darbības kategorija no A kategorijas (augstākā) uz B kategoriju.

Tas saistīts ar to, ka katla iekārtām veikta tehniskā pārbaude, kuru rezultātā viens katls ir norakstīts un noņemts no LR bīstamo iekārtu reģistra, diviem katliem nomainīti ekspluatācijas nosacījumi, ir samazināta katlu mājas uzstādītā nominālā jauda.

 

Katlu mājā tiks darbināti  4 katli ar kopējo uzstādīto siltuma jaudu 39.6  MW:

-         (avots A 1) Tvaika katls DE 25-14 ar jaudu 13.1 MW (rezervē);

-         (avots A 2) Tvaika katls DE 25-14 ar jaudu 14 MW;

-         (avots A 3) Tvaika katls DE 10-14 ar jaudu 6.5 MW (rezervē)

-         ūdens sildāmais katls AK – 6000S ar jaudu 6 MW.

 

Nākamgad katlu ekspluatācija tiks veikta saskaņā ar jaunām režīmu kartēm, izmantojot  mazutu ar sēra saturu ne lielāku par 1 % ( bija 2,1%) un pelnu saturu ne lielāku par 0,05 %, kopējā izmešu summa nepārsniegs 396,384 tonnas gadā, t.i. ~ 1,6 reizes tiks samazināts gaisa piesārņojums. Savukārt ūdenssildāmā katla AK – 6000S darbībā tiek izmantota šķelda.

 

Atmosfēras piesārņojuma samazināšanai nākotnē tiek izskatīts jautājums par katlu māju rekonstrukciju. Rekonstrukcijas rezultātā kā kurināmais tiks izmantota koksnes biomasa. Pīķa slodzei un rezervei tiks uzstādīts katls, kurā kā kurināmo pielietos dīzeļdegvielu. Rekonstrukciju paredzēts veikt no nākamā gada.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: