Nedēļas nogalē Vārves pagasta Medņi šautuvē vairāk nekā 50 zemessargi instruktoru vadībā piedalījās kaujas šaušanas apmācībās.

Šīs bija vienas no Zemessardzes 46. kājnieku bataljona noslēdzošajām mācībām šajā gadā. Šaušanas apmācībā zemessargi ieguva arī zināšanas par noteiktu rīcību un drošības prasībām kaujas šaušanas laikā, kā arī atsvaidzināja zināšanas par triecienšautenes AK-4 taktiski tehniskiem rādītājiem un uzbūvi.

Zemessardzes 46. kājnieku bataljona (ZS 46. KB) S-3 nodaļas priekšnieks, majors Māris Norkuss skaidro, ka iegūtās zināšanas un iemaņas zemessargam ir nepieciešamas, lai rīkojoties ar triecienšauteni AK-4 patstāvīgi prastu to pielietot lauka apstākļos, kā arī veicot nepieciešamos dienesta pienākumus. Praktiskajās kaujas šaušanas apmācībās precīzākie bija un labākos rezultātus uzrādīja pieredzējušākie ZS 46. KB zemessargi: vecākais zemessargs Sandis Einfelds, vecākais zemessargs Jurijs Upīts, kā arī vecākais zemessargs Guntars Burkovskis.

Pēc Latvijas iestāšanās NATO viens no galvenajiem Zemessardzes uzdevumiem ir veidot un apmācīt specializētos kaujas atbalsta un kaujas nodrošinājuma bataljonus uz Zemessardzes kājnieku bataljonu bāzes. Nozīmīga ir Zemessardzes palīdzība Valsts un Pašvaldības institūcijām  sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, kā arī avāriju un stihisko nelaimju novēršanā un to seku likvidēšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: