Ventspils slimnīcā šodien tika atklāta Ventspils bibliotēkas struktūrvienība - ārējais apkalpošanas punkts, kas dos iespēju gan pacientiem, gan mediķiem izmantot dažādus bibliotēkas pakalpojumus.

Slimnīcas pacientiem būs iespēja izmantot Ventspils bibliotēkas daiļliteratūras un periodisko izdevumu krājumus. Viņi varēs lasīšanai paņemt ne tikai uz vietas punktā esošās grāmatas, bet arī pasūtīt tās no citām pilsētas bibliotēkām. Tās tiks piegādātas nākamajā dienā.

 

Tāpat Ventspils bibliotēka nodrošinās medicīnas darbinieku apmācības dažādu interneta resursu izmantošanā, nodrošinās starpbibliotēku abonementu un starptautisko starpbibliotēku abonementu pakalpojumus, kā arī elektronisko publikāciju piegādi no citiem informācijas avotiem. Bibliotēka veiks arī preses monitoringu medicīnas nozarē no Ventspils bibliotēkā pieejamiem resursiem.

 

Lai noskaidrotu, kādas datu bāzes medicīnas darbinieki vēlas apgūt un kādus periodiskos izdevumus un profesionālo literatūru viņi vēlas redzēt bibliotēkā, tikusi veikta mediķu aptauja. Šādas aptaujas iecerēts veikt arī turpmāk, lai mediķiem būtu iespēja saņemt visu aktuālāko. Bibliotēkas budžetā ir paredzēti līdzekļi, lai papildinātu bibliotēkas struktūrvienības krājumus ar medicīniskajām enciklopēdijām, uzziņu literatūru u.c.

 

Bibliotēka apmeklētāju apkalpošanu slimnīcā nodrošinās darba dienās no plkst. 13.00 līdz 17.00. Bibliotekāra pienākumus jaunajā ārējā apkalpošanas punktā veiks Ventspils Galvenās bibliotēkas speciāliste Kristīne Rendeniece.

 

Apskati foto no atklāšanas pasākuma!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: