Piektdien, 3. maijā, teātra nams "Jūras vārti" visu paaudžu ventspilniekus aicina uz "Latvijas filmu maratonu". Četri seansi visas dienas garumā ietvers gan dokumentālās, gan jaunākās animācijas un spēlfilmas, kā arī jauno kinematogrāfistu darbus.

Pirmajā seansā no plkst. 13.00 līdz 13.50 bērnudārzu un sākumskolu audzēkņiem, kā arī ģimenēm ar maziem bērniņiem tiks piedāvāta animācijas filmu programmu, kurā redzēsiet Berlīnes kinofestivāla laureāta Ēvalda Lāča veidoto filmiņu ”Eži un lielpilsēta”, kā arī bērnu iemīļotās filmiņas par Lupatiņiem un Rozes Stiebras stāstu par „Dzeguzi un viņas 12 vīriem”. Bet kā Latvijas Lācim klājas Roņu salā uzzināsiet no Jāņa Cimermaņa filmas „Lācis nāk”.

 

Otrais seanss no plkst. 14.30 līdz 16.40 būs veltīts Latvijas jauno kinematogrāfistu veikumam. Skatītāju vērtējumam tiks nodotas jauno autoru dokumentālās un spēlfilmas, kuru vidū būs arī ventspilnieku veikums.

 

Savukārt plkst. 17.00 pieaugušo seansā ironisks stāsts par sapņiem un to zaudēšanu Vladimira Leščova animācijas filmā „Villa Antropoff” un Kristīnes Želves pētījums par slaveno somu kino režisoru Teuvo Tulio, īstajā vārdā Teodoru Tugaju, dokumentālajā filmā „Feģa”.

 

Noslēgumā plkst. 19.00 visi tiek aicināti izbaudīt aizraujošas spēles garšu Aigara Graubas jaunākajā spēlfilmā „Sapņu komanda”.

 

Seansi bērniem plkst. 13.00 un studentu filmām plkst. 14.30 bez maksas.

 

Biļetes t/n "Jūras vārti un "Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

Kas bija Teuvo Tulio? from Kristine Zelve on Vimeo.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: