Otro zaudējumu Latvijas futbola virslīgā piedzīvojuši FK Ventspils futbolsiti, kas viesos ar 0:3 kapitulēja Skonto komandai, tā arī nenosargojot pirmo vietu turnīra tabulā.

Jau mača desmitajā minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, kad tehniski nospēlēja Valērijs Šabala, apspēlējot aizsargus un triecot bumbu vārtu tuvajā augšējā stūrī. Mājinieki, izvirzījušies vadībā, nedaudz atkāpās tuvāk saviem vārtiem, bumbas kontroli piedāvājot pārņemt ventspilniekiem, kuri gan šo dāsno piedāvājumu īsti izmantot nespēja. Līdz soda laukumam Jurģa Pučinska padoti tika reti, nemaz jau nerunājot par sitieniem pa vārtiem. Tādu pirmajā puslaikā faktiski nebija.

19. minūtē Artūrs Karašausks gandrīz aizbēga no Vitālija Smirnova, taču cīņā ar viņu krita, tā arī neuzsitis pa vārtiem. Lai gan mājinieki bija pārliecināti, ka bijis noteikumu pārkāpums un turklāt soda laukumā, mača galvenais tiesnesis Andris Treimanis ļāva maču turpināt. Vēl pēc brīža vēlreiz caurs izrādījās FK "Ventspils" aizsardzības centrs un labā situācijā, lai gūtu savus otros vārtus, tika Šabala, taču sita tieši virsū Maksimam Uvarenko.

Sportacentrs.com

Vēl pēc dažām minūtēm Karašausks vēlreiz krita sāncenšu soda laukumā, un šoreiz tiesnesis to novērtēja, piešķirot "Skonto" futbolistam brīdinājumu. Ventspilnieku centieni kaut ko mainīt šajā mačā atdūrās pret labi organizēto un aktīvo sāncenšu aizsardzību. 35. minūtē rezultāts kļuva jau 2:0 rīdzinieku labā, turklāt atkal ļoti pasīva bija ventspilnieku aizsardzība. Lai gan visiem bija skaitliskais pārsvars, Aleksandrs Fertovs pēc Vladislava Gabova piespēles ar vienu pieskārienu bumba nolika to ērti pa sitienam un arī paguva uzsist, triecot bumbu vārtos.

Lai gan atlikušajā laikā ventspilnieki tika pie labām standartsituācijām, arī pēc to izspēles neko bīstamu pie mājinieku vārtiem izveidot nespēja. Puslaika izskaņā drīzāk Skonto varēja sarīkot vēl vienu pārbaudījumu Uvarenko, taču Ritvara Rugina sitiens no soda laukuma līnijas nebija veiksmīgs un FK "Ventspils" vārtsarg viegli fiksēja bumbu.

Otro puslaiku komandas sāka bez spēlētāju maiņām, lai gan ventspilnieku sniegums pirmajā puslaikā lika domāt, ka pārmaiņas ir vajadzīgas. Tiesa tuvāk uzbrūkošajai grupa sāka spēlēt Igors Tarasovs. Pārmaiņas pēc FK "Ventspils" mača 52. minūtē sarūpēja pirmo bīstamo momentu, taču no tuvas distances vārtos netrāpīja Tarasovs, sitot garām tuvajam devītniekam. Vēl pēc brīža viltīgi sita Vadims Jančuks, taču bumba arī šoreiz lidoja vārtiem garām.

Rīdzinieki centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, bet tie nebija tik bīstami, kā pirmajā puslaikā. Ap 60 minūti FK "Ventspils" bija divas iespējas samazināt rezultāta starpību, taču ne vienu, ne otro izmantot nespēja – vispirms Dmitrijs Grigorjevs, jau esot uz zemes, aizstiepās līdz bumbai, ko vārtos mēģināja ievirzīt tikko laukumā uznākušais Daniils Turkovs, bet vēl pēc brīža Vitālijs Smirnovs vārtsarga laukumā netrāpīja pa bumbu.

Pamazām Skonto futbolistiem izdevās ne tikai atvirzīt spēli no sava soda laukuma tuvuma, bet pat pārvirzīt to vairāk uz viesu laukuma pusi. Tiesa bīstamākais moments rīdziniekiem padevās pēc pretuzbrukuma. Karašausks nodemonstrēja savas ātruma īpašības, tika līdz ventspilnieku soda laukumam, kur cīņā ar Suhanovu un Smirnovu krita. Treimanis tūlīt pat norādīja uz 11 metru atzīmi, bet pendeli realizēja Alans Siņeļņikovs – 3:0. Lai paveiktu vēl vienu brīnumu, ventspilniekiem atlika minūtes desmit, taču spēles gaita liecināja, ka cerības uz izglābšanos Jurģa Pučinska padotajiem ir maz.

Mača kompensācijas laika trīs minūtes FK "Ventspils" bija jāspēlē skaitliskajā mazākumā, jo otro brīdinājumu, daļēji pateicoties arī Siņeļņikova aktiermeistarībai, nopelnīja aizsargs Oļegs Timofejevs. Ar vārtu guvumu maču noslēgt varēja rīdzinieki, taču pēc Karašauska sitiena lieliski spēlēja Uvarenko.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: