3. maijā plkst. 13 Jaunrades namu piepildīs vairāk ne kā 220 dejotāji, kas piedalīsies III Bērnu un jauniešu deju festivālā „Ventspils Puante”. Tajā piedalīsies interešu izglītības iestāžu klasisko deju un baleta studijas.

Festivāls ieguvis skatītāju un dalībnieku atzinību, pierādot, ka dejotāji spēj izveidot interesantus un vizuāli kvalitatīvus priekšnesumus. Ikgadējā festivāla dalībnieki tiks sadalīti četrās vecuma grupās: pirmsskolas grupa, 7 – 9 gadi, 10 – 14 gadi un 15 – 25 gadi.

 

Deju festivālā piedalīsies septiņi kolektīvi. Liepājas Baleta un Deju studija, Bērnu deju studija „Apelsīns”, Horeografiskā dejas studija „RomAnti”, Marinas Seiko deju studija, Bērnu radošā studija „SUNRISE”, Bērnu deju ansamblis „Zadorinka” un Ventspils Jaunrades nama horeogrāfijas ansamblis „Konfeti”.

 

Katrs kolektīvs izpildīs divas dejas, kuras vērtēs pieredzējusi žūrija: baleta mākslinieces, horeogrāfes un pedagoģes Gunta Bāliņa, Sarmīte Jakse-Graudiņa un tautisko deju kolektīvu vadītāja Ineta Judzika.

 

Pasākumam ir vairāki mērķi, no kuriem būtiskākie ir popularizēt dejošanas nozīmi un pozitīvo ietekmi uz personības veidošanu. Dejojot jaunieši ne vien sevi trenē fiziski, attīsta stāju un muguru, bet arī radoši papildina savas zināšanas, apgūstot horeogrāfijas pamatus.

 

Uz pasākumu aicināti ventspilnieki un pilsētas viesi, kas spēj un prot novērtēt skaistas dejas patieso vērtību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: