Piektdien plkst. 12.00 Ventspils Jaunrades namā notiks pirmās LEGO robotikas sacensības Ventspilī.

Lai arī Latvijā ir vairāk nekā 10 LEGO robotikas pulciņu, aktīvākie un atsaucīgākie izrādās ventspilnieki un siguldieši, jo ir gatavi sacensties un pārbaudīt spējas tehniskajā jaunradē.

 

Sacensībām reģistrējušies kopumā 16 puiši no Ventspils un Siguldas vecumā no 8-14 gadiem, kuri mērosies spēkiem līnijsekotāju un Sumo robotu disciplīnās.

 

Ikdienā robotikas nodarbībās konstruē mehāniskas ierīces, apgūst prasmes un iemaņas darbā ar robotikas konstruktora materiāliem un darbojas ar datoru, pielietojot specializētu programmatūru.

 

Konkursa pirmajā daļā dalībniekiem ar mājās uzkonstruētiem robotiem jāveic 3 braucieni ar laika kontroli pa iezīmētu trasi, bet otrajā – no piedāvātā LEGO robotu komplekta jāizgatavo robots LEGO Sumo disciplīnai. Uzvar tas, kura konstruētais robots visilgāk paliek speciālajā manēžā. Uzvarētāju katrā disciplīnā nosaka atsevišķi.

 

Ventspils Jaunrades namā ir lielākā LEGO robotu komplektu kolekcija interešu izglītības sistēmā Latvijā – 20 LEGO Mindstorm NXT 2.0. Šie ir visjaunākie un vismodernākie komplekti gan tehnisko iespēju, gan programmatūras ziņā. Katrs iesācējs jau pirmās pusstundas laikā var izveidot un saprogrammēt savu pirmo robotu. Komplektā iekļautas 612 detaļas, starp tām - trīs programmējami motori, ultraskaņas sensors, divi skārienjutīgie sensori. Nodarbībās iespējams attīstīt zināšanas, radošumu un spējas tehniskajā jaunradē.

 

Šogad robotikas klubā iesaistījušies 18 ventspilnieki no 8-15 gadu vecumam, un viņus vada skolotājs Jānis Zālītis. Nodarbībās katru audzēkni nodrošina ar atsevišķu robotu komplektu un datoru, bet dalība klubā – bez maksas.

 

Sacensību noslēgumā plkst. 16.30 Jaunrades nama lielajā zālē dalībniekiem un līdzjutējiem būs iespēja vērot RTU Robotikas kluba paraugdemonstrējumus, piedalīties interaktīvā ekskursijā pa Jaunrades namu un apmeklēt Ventspils Augstskolas laboratorijas. Siguldiešiem vēl paredzēta izglītojoša ekskursija pa Ventspili.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: