Ir apstiprināti saistošie noteikumus „Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās”.

Saistošie noteikumi veicinās iesniedzēju loka paplašināšanu Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai energoefektivitātes pasākumu veikšanai, administratīvā sloga samazināšanu projekta sagatavošanā, kā arī veicinās pašvaldības kontroli renovācijas procesa gaitā. 

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Ventspils pilsētas dome piešķir līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus.

Saistošie noteikumi paredz pašvaldības līdzfinansējumu piešķiršanu šādām aktivitātēm:

  • Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoaudita veikšanai - 50% no daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoaudita izmaksām, bet ne vairāk kā Ls 250;
  • Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskā projekta izstrādāšanai vai ēkas fasādes vienkāršotās renovācijas apliecinājuma kartes sagatavošanai – 20% no daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskā projekta izstrādāšanas vai ēkas fasādes vienkāršotās renovācijas apliecinājuma kartes sagatavošanas izmaksām, bet ne vairāk kā Ls 0.30 uz vienu dzīvojamās mājas kopējās platības kvadrātmetru;
  • Renovācijas darbu veikšanai daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopīpašumā esošajās daļās, nodrošinot tehniskajā projektā vai ēkas fasādes vienkāršotās renovācijas apliecinājuma kartē paredzēto ēkas strukturālo daļu atjaunošanu un ēkas energoaudita pārskatā minēto energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu darbu izpildi - 10% no renovācijas projekta kopējām atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā Ls 7.00 uz vienu dzīvojamās mājas kopējās platības kvadrātmetru.

Saistošie noteikumi paredz sekojošo:

  • Projekta iesniedzēja pilnvarotā persona var sākt energoefektivitātes aktivitāšu īstenošanu pēc tam, kad ir pieņemts Ventspils pilsētas domes lēmums par līdzfinansējuma piešķiršanu. Ja aktivitāšu īstenošana ir sākta pirms Ventspils pilsētas domes lēmuma par līdzfinansējuma piešķiršanu, visas aktivitāšu izmaksas ir neattiecināmas.
  • Projekta iesniedzēja pilnvarotā persona līdz 2013. gada 1. oktobrim var iesniegt projekta iesniegumu līdzfinansējuma piešķiršanai par energoaudita un renovācijas darbu veikšanu, kas uzsākti un/vai īstenoti laika periodā no 2012. gada 1. janvāra līdz 2013. gada 30. septembrim ieskaitot.
  • Iesniegumi pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanai energoauditam un/vai renovācijas darbu veikšanai, kuri iesniegti un reģistrēti Ventspils pilsētas domes Vispārējā nodaļā pirms šo saistošo noteikumu stāšanās spēkā, tiek izskatīti saskaņā ar Ventspils pilsētas domes 2008.gada 9.jūnijā apstiprinātajiem Ventspils pilsētas saistošajiem noteikumiem Nr.12 „Ventspils pilsētas pašvaldības palīdzības piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamās mājās”.
  • Samazināts administratīvais slogs projekta iesniedzēja pilnvarotai personai, piemēram, Domes Ekonomikas nodaļa pieprasa izziņas no pašvaldības SIA „ŪDEKA”, pašvaldības SIA „Ventspils siltums”, pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” par pēdējo 12 mēnešu laikā aprēķinātajiem un veiktajiem maksājumiem par daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pamatpakalpojumiem (ūdensapgāde, kanalizācija, siltumapgāde, sadzīves atkritumu izvešana).
  • Projekta iesniegumu var iesniegt arī elektroniskā dokumenta veidā.
  • Pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu var daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja, kas sadalīta dzīvokļu īpašumos un vienam īpašniekam pieder ne vairāk kā 25% no kopējā dzīvokļu īpašumu skaita. Norādītais procentuālais sadalījuma apjoms neattiecas uz valstij un pašvaldībai piederošiem dzīvokļu īpašumiem.
  • Katrai atbalstāmai aktivitātei, t.i. energoauditam, tehniskā projekta izstrādāšanai vai ēkas fasādes vienkāršotās renovācijas apliecinājuma kartes sagatavošanai, renovācijas darbu veikšanai, ir izstrādātas iesniegumu veidlapas (Saistošo noteikumu pielikumi Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.4, Nr.5 un Nr.6).
  • Projekta iesniedzēja pilnvarotajai personai energoefektivitātes pasākums jāveic un dokumenti līdzfinansējuma saņemšanai jāiesniedz Ventspils pilsētas domes Vispārējā nodaļā 12 mēnešu laikā no lēmuma par līdzfinansējuma piešķiršanu energoaudita veikšanai, tehniskā projekta vai vienkāršotās renovācijas kartes sagatavošanai paziņošanas, 18 mēnešu laikā no lēmuma par līdzfinansējuma piešķiršanu renovācijas darbu veikšanai paziņošanas.

Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē 2008. gada 9. jūnijā apstiprinātie Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: