Svētdien Piejūras brīvdabas muzejā notika Ventspils novada Pagastu diena 2010.

Apskati fotogrāfijas!

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs svētdien plaši atvēra savus vārtus Ventspils novada bagātībām un pagastu daudzveidībai, lai izceltu ikviena, pat vismazākā pagasta lepnumu, īpašos darinājumus un kārumus.

Pagastu dienā uz skatuves pie Dzirnavām koncertēja priecīgās Māsas Legzdiņas un Rundāles novada deju grupa Ir varianti kopā vadītāju A.Vangali. Paralēli muzikālajām norisēm notika arī aktīva un atraktīva iepazīšanās ar Ventspils novada pagastu pārvaldes vadītājiem.

Lai visas lauku dzīves jomas būtu pārstāvētas, bija skatāma pazīstamā selekcionāra Laimoņa Zaķa gladiolu izstāde, notika stādu tirdzniecība no pašiem Popes zemnieku saimniecības Bērziņiem, bija savs tirdziņš mazpulcēniem, bija amatnieku placis, kur amatus varēja ne tikai vērot, bet arī paši samudžināt pavedienus velkos pie audējas Vijas Dones, nogāzt kādu podu pie podnieka Jāņa Kupča vai izgriezt kokā vella ģīmi pie kokapstrādes meistara Jura Lupkina un vēl – adīt, tamborēt, uzzināt šo to jaunu par sen zināmo.

Piemēram, to, kas tas zaļais vīns tāds ir vai ko dara ar paķeli? Senās spēles un rotaļas mācīja un rādīja muzejpedagoģe un Zāļu sieva Līga Reitere, jo tikai kopā ar Līgu var noķert vēju, ganīt cūciņas, ducināt kauliņu un dancināt vilciņu. Bet dancināt varēja arī viens otru.

Visu pasākumu šurpu un turpu vadīja Iveta Pete, bet organizatori bija: Ventspils novada sieviešu biedrība ”Spārni”, Ventspils novada pagastu pārvaldes, Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs. Finansiāli pasākumu atbalsta Ventspils novada pagastu pārvaldes, Ventspils novada dome, Ventspils pilsētas dome, Ventspils reģionālais NVO atbalsta centrs. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: